onsdag 20 november 2019
FYLLDA RÖDBETOR, 4 PERS.
HEJSAN !
Vad sägs om det här ?
Väl värt att göra - och smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
Holka ur små kokta rödbetor,
skär botten plan så de kan stå.
FYLLNING :
2 dl solroskärnor
1/2 tsk riven pepparrot
några kvistar dill eller gräslöksstrån
saften av 1/2 citron
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA först solrosfröna torra och späd sedan
med vatten till önskad konsistens .
Lägg slutligen i de övriga ingredienserna.
Blanda alltsammans .
FYLL rödbetorna, garnera med gräslöksstrån
eller dillkvistar .
SÄTT dem på ett stort fat på en bädd av små
salladsblad .
LYCKA TILL !
LAXFYLLD RAVIOLIGRATÄNG, 4 PERS.
HEJSAN !
Den här får Ni inte missa, så ...mmm...njut !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g ravioli med spenatfyllning
200 g spenat
200 g varmrökt lax
1 tärnad squash
100 g riven västerbottenost
eller gratängost
2 dl vispgrädde
1 dl hackad dill
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA raviolin i lättsaltat vatten .
Häll av vattnet .
Hacka spenaten, låt smälta i en
kastrull med några matskedar
vatten .
Varva ravioli, spenat, lax i bitar
och squash i en smord ugnsform.
BLANDA ost och vispgrädde,
häll över gratängen och gratinera
i 200 grader i ca 25 minuter .
Strö över dill. SKÄR upp i bitar .
LYCKA TILL !
TIPS !
Täck formen med folie mot slutet
av gräddningstiden om ytan börjar
bli bränd .
Tack !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)