onsdag 20 november 2019

FYLLDA RÖDBETOR, 4 PERS.



                       HEJSAN !

Vad sägs om det här ?
Väl värt att göra - och smaka !

HÄR ÄR RECEPTET :
Holka  ur  små  kokta  rödbetor,
skär  botten  plan  så  de  kan  stå.
FYLLNING :
2 dl solroskärnor
1/2 tsk riven pepparrot
några kvistar dill eller gräslöksstrån
saften av 1/2 citron

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA först solrosfröna torra  och späd sedan
med  vatten till önskad konsistens .
Lägg slutligen i de övriga ingredienserna.
Blanda alltsammans .
FYLL rödbetorna, garnera med gräslöksstrån
eller dillkvistar .
SÄTT dem på ett stort fat på en bädd av små
salladsblad .

LYCKA TILL !

LAXFYLLD RAVIOLIGRATÄNG, 4 PERS.




                         HEJSAN !

Den här får Ni inte missa,  så ...mmm...njut !

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g ravioli med spenatfyllning
200 g spenat
200 g varmrökt lax
1 tärnad squash
100 g riven västerbottenost
eller gratängost
2 dl vispgrädde
1 dl hackad dill

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA raviolin i lättsaltat vatten .
Häll av vattnet .
Hacka spenaten, låt smälta i en
kastrull med några matskedar
vatten .
Varva  ravioli, spenat, lax i bitar
och squash i en smord ugnsform.
BLANDA  ost och vispgrädde,
häll över gratängen och gratinera
i 200 grader i ca 25 minuter .
Strö över dill.  SKÄR upp i bitar .

LYCKA TILL !

TIPS !
Täck formen med folie mot slutet
av gräddningstiden om ytan börjar
bli bränd .
Tack !