söndag 31 mars 2013

JANSSONSPAJ 4 PORT.

Bjud på denna jättegoda paj,som helgmys !


PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
100 g riven ost
2 msk iskallt vatten.
FYLLNING:
500 g potatis
1 gul lök
1 burk ansjovis
3 dl matlagningsgrädde
DEKORATION:
lökringar
kryddgrönt
Ugn:225 grader

Så här gör DU:
Blanda ingredienserna till pajdegen
och tryck ut i portionsformar
(eller i en stor pajform)
Låt vila i 30 minuter.
Skala och riv potatisen grovt.
Skala och hacka löken.
Lägg potatis och lök i pajskalet.
Lägg ansjovisen som ekrar i pajen.
Häll över grädden och grädda i 30 min
tills potatisen känns klar.
Dekorera med lökringar och kryddgrönt.

LYCKA TILL!

GUBBRÖRA 4 PORT.

Gillar Ni det här? Smaka!

100 g ansjovisfile
3 hårdkokta ägg
2 msk creme fraiche
1 msk finklippt dill
1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad gräslök
4 skivor grovt bröd
(gärna med hela korn)
bordsmargarin
sallad
GARNERING:
rödlök

Så här gör DU:
Hacka ansjovisfileern,men
spara några hela bitar till
garnering.
Skala äggen och hacka dem.
Blanda hacket med övriga
ingredienser.
Smöra brödskivorna och lägg
på salladsblad.
Fördela röran på brödskivorna.
Garnera med rödlök och ansjovis.

mmm ...gärna ett glas öl till skulle sitta gott!
LYCKA TILL!