söndag 28 augusti 2016
ENKEL PAJ MED NEKTARINER ...
HEJSAN !
...till många .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 Nektariner ,
1 msk potatismjöl.
4 msk socker,
PAJDEG :
150g smör /margarin,(mjölkfritt)
3 dl vetemjöl,
1 dl florsocker,
PENSLING:
1 äggula .
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA samman pajdegen och låt den vila svalt i 30 min.
KLYFTA nektarinerna och lägg dem i en pajform,
ca 25 cm i diameter.
Strö potatismjöl och socker över.
SÄTT ugnen på 200 grader .
Kavla ut degen till en rund platta och lägg i pajformen,
sporra ut en remsa lika hög som pajformens kant och
tumma ut den mot kanten.
Sporra sedan remsor och lägg dem diagonalt över fyllningen .
PENSLA pajen med uppvispad äggula och grädda mitt i ugnen
ca 25 minuter .
Välj alltid mjuka frukter !
LYCKA TILL !
SENAPSGRAVAD STRÖMMING 6 PERS.
HEJSAN !
Det här är "smaskens" , det gillar jag , få se vad Ni tycker !
HÄR ÄR RECEPTET :
Skinn - och benfria FILE'ER av
1 kg strömming ,
1/2 liter vatten ,
1 dl ättikssprit,
1 msk salt,
SÅS :
1 dl gräddfil,
1 dl majonnäs,
1 tsk salt,
2- 3 msk svensk senap,
12- 15 grovt stötta vitpepparkorn,
1/2 dl hackad lök,
1 dl finskuren dill,
Den gravade strömmingen håller sig ca 1 vecka i kylskåp .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA vatten, ättikssprit och salt.
Filea strömmingen och skölj.
Dra bort skinnet eller lägg FILE'ERNA i
ättikslagen direkt .
Låt små strömmingar dra i 4 tim.
större strömmingar i 6- 8 tim.
Låt strömmingen rinna av väl och dra bort
eventuellt kvarvarande skinn.
BLANDA alla ingredienserna till såsen .
Blanda och låt stå i kylskåp minst 1 dygn.
och glöm inte den kokta potatisen ,med några kvistar dill.
mmm...så ljuvligt !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)