söndag 28 augusti 2016

ENKEL PAJ MED NEKTARINER ...


HEJSAN !

...till många .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 Nektariner ,
1 msk potatismjöl.
4 msk socker,
PAJDEG :
150g smör /margarin,(mjölkfritt)
3 dl vetemjöl,
1 dl florsocker,
PENSLING:
1 äggula .

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA  samman pajdegen och låt den vila  svalt i 30 min.
KLYFTA  nektarinerna  och  lägg  dem  i  en  pajform,
ca  25 cm i diameter.
Strö potatismjöl och socker över.
SÄTT ugnen på 200 grader .
Kavla ut degen till en rund platta och lägg i pajformen,
sporra ut en remsa  lika hög  som pajformens kant  och
tumma ut den mot  kanten.
Sporra sedan  remsor  och lägg dem diagonalt  över fyllningen .
PENSLA  pajen med uppvispad  äggula  och grädda mitt i ugnen
ca 25 minuter .

Välj alltid mjuka frukter !

LYCKA  TILL !

SENAPSGRAVAD STRÖMMING 6 PERS.


HEJSAN !

Det här är "smaskens" ,  det gillar jag , få se vad Ni tycker !

HÄR ÄR RECEPTET :
Skinn - och benfria FILE'ER av
1 kg strömming ,
1/2 liter vatten ,
1 dl ättikssprit,
1 msk salt,

SÅS :
1 dl gräddfil,
1 dl majonnäs,
1 tsk salt,
2- 3 msk svensk senap,
12- 15 grovt stötta vitpepparkorn,
1/2 dl hackad lök,
1 dl finskuren dill,

Den gravade strömmingen håller sig ca 1 vecka i kylskåp .

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  vatten,  ättikssprit och salt.
Filea strömmingen  och skölj.
Dra bort skinnet eller lägg  FILE'ERNA i
ättikslagen direkt .
Låt små strömmingar dra i 4 tim.
större strömmingar  i 6- 8 tim.
Låt  strömmingen rinna av  väl  och dra bort
eventuellt  kvarvarande  skinn.
BLANDA  alla ingredienserna  till såsen .
Blanda  och låt stå i kylskåp minst 1 dygn.

och glöm inte den kokta potatisen ,med några kvistar dill.
mmm...så ljuvligt !

LYCKA TILL !