torsdag 5 mars 2015

MATIG SALLAD MED RÖDBETOR FÄRS OCH ÄGG. 4 PESONER .

Hej igen !

Nu är det dags att ta nya tag igen ...

Den här salladen tycker jag är väldigt god .
Få se vad NI tycker ?

400 g nötfärs
4 rödbetor
smör till stekning
salt å peppar
1 paket bacon ca 140 g
1 gul lök
1 endiv
100 g färsk spenat
olivolja
peppar
POCHERADE  ÄGG :
4 ägg
2 msk ättikssprit
TOPPING :
ca 20 blad finskuren
färsk basilika
1/2 dl tunt skuren skållad
skalad mandel.

Så här gör DU:
KOKA rödbetorna mjuka med skalet på
i lättsaltat vatten.
Det tar 20 - 25 minuter om de är normalstora .
Dra av skinnet och skär i minde bitar .
HÄLL vatten i en liten kastrull så att Du
får ett vattendjup på 5 - 7 cm .
Koka upp och tillsätt ättiksspriten.
Vrid ner värmen så att det bara sjuder .
KNÄCK äggen ett och ett i en liten kopp
och stjälp försiktigt ner i vattnet .
När äggvitan dragit ihop sig över gulan
och stelnat är det dags att försiktigt lyfta
upp äggen med en hålslev .
Lägg äggen i kallt vatten .
HETTA upp lite smör i en stekpanna och
klicka ner färsen .
Stek färsbitarna gyllenbruna runtom .
Salta och peppra .
KNAPERSTEK  baconet.
Skala löken  och skär den tunt.
Skär endiven tunt .
Hetta upp lite olja i en stekpanna
och låt spenaten bara precis mjukna
något i pannan .
FÖRDELA alla ingredienser vackert
på ett uppläggningsfat .
Ringla lite olivolja över.
Ta några varv med pepparkvarnen .
Toppa med basilika och mandel .

HOPPAS ATT DET SMAKAR !