torsdag 29 oktober 2020

VÄSTERBOTTENPAJ, 4 - 6 PORT .





                                    HEJSAN !


Min  Västerbotten  paj  innehåller  inget  pajskal,
men  är lika  god  ändå .
Snabbare  att  göra  !

HÄR ÄR  RECEPTET :
1 stor  gul  lök
1-2  msk  smör
4  äggulor
4  dl  vispgrädde                                                      
300  g  västerbottenost
salt, peppar  och  muskot

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
SKALA  och  skiva  löken  tunt  och
fräs  i  smör .
VISPA  ihop  äggulorna  med  grädden 
och  tillsätt  salt,  peppar  och  riven 
muskot .
RIV  osten .
SPRID  ut  löken  på  botten  i en smord pajform
och strö sedan över den rivna osten .
HÄLL över äggstanningen  och grädda 35 min
mitt  i  ugnen .

LYCKA TILL !


BROCCOLI GRATÄNG , 4 PERS.





                                                      HEJSAN  !


Den  här  är  så  himla  god !
Gott  som  tillbehör  till  både  kött,  korv och fisk ,
men  även  som  ensamrätt,  med  en  god  sallad  till .
Den  här  gör  jag  emellanåt ,  mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
2  stora  huvuden  färsk  broccoli
alt.  motsvarande  fryst
2  dl  grädde
2  dl  CREME FRAICHE
2  ägg
200  g  gorgonzola
salt  och  peppar

SÅ  HÄR GÖR DU :  SÄTT  UGNEN  PÅ  200  GRADER .
SKÄR  ner  hela  broccolibestånden  i  bitar  
och  förkoka  dem  knappt  mjuka .
BLANDA  grädde,  CREME FRAICHE,  ägg  
och  smaksätt  med  salt  och  peppar .
LÄGG  den  nykokta  broccolin  i  en  gratängform
och  häll  över  grädde-blandningen .
FÖRDELA  gorgonzolaosten över  och  gratinera

i  ugn  tills  grädde -  blandningen  tjocknat  något
och  ytan  har  fått  gyllene  färg .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA  TILL !