HEJSAN !
EN förkänsla av vår och sommartid är dessa spett !
BIRGIT , min goda vän , brukade göra dessa mm....!
goda lammfärsbiffar på spett .
DEN fräscha potatissalladen med både yoghurt och citron
passar perfekt till spettens spännande kryddning .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g lammfärs
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 skiva vitt formbröd
1 kryddmått spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
2 msk flytande smör/ margarin
POTATISSALLAD :
500 g kokt potatis
10 cm grön gurka
1 -2 dl naturell yoghurt 3 %
2 tsk citronsaft
1 msk olivolja
10 hackade myntablad
pressad vitlök
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKALA och finhacka löken .
Lägg hacket i en skål .
Pressa i vitlök.
Blanda ner ägg och grädde .
Kantskär brödet och riv inkråmet .
Blanda ner det och kryddorna i skålen.
Låt svälla i 10 minuter .
Tillsätt färsen och arbeta samman till
smidig massa .
2) FORMA järpar och lägg dem på
en vattensköljd skärbräda .
Hetta upp smöret i en stekpanna och
stek järparna .
Stick i små grillspett av trä inför
serveringen .
3) POTATISSALLAD :
TÄRNA potatis och gurka .
Blanda samman med de övriga
ingredienserna och smaka av med
salt och peppar .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !