måndag 23 maj 2016

SMÖRDEGSFLARN 8- 10 BITAR .


    HEJSAN !

Om oväntade gäster tittar förbi  är  smördegsflarn  med
grädde och bär  gjord på färdig deg  ett snabbt och gott
alternativ .
LÄCKRASTE  ,
och enklaste sommartårtan  fylld med valfria bär .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 förpackning  kyld smördegsplatta ,
1 ägg ,
2- 3 msk strösocker ,
FYLLNING:
2 dl vispgrädde ,
4 dl vaniljkräm ,  (pulver eller tetrapack)
8 dl valfria bär eller frukter ,
GARNERING :
Kryddgrönt .

Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Rulla ut smördegsplattan  med  papperet under
och flytta över till en plåt .
Skär med en vass kniv runt om hela smördegen ,
ca 1/2 cm in på flarnet från kanten .
Skär inte genom bottnen , utan markera endast med kniven .
Pensla flarnet med uppvispat ägg .
Strö över ett tunt lager med strösocker .
Nagga flarnet med en gaffel .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen 15- 20 min.
Flarnet ska ha fått fin färg och se frasigt  och fluffigt ut.
Ta ut och låt svalna .
FYLLNING :
Vispa samman grädden , gör vaniljkrämen enligt förpackningens
anvisningar.   Blanda samman grädde och kräm .
LÄGG flarnet på ett serveringsfat och bred ut vanilj-grädden .
GARNERA  med bär och frukt och servera genast .
                  LYCKA TILL !