måndag 23 maj 2016
SMÖRDEGSFLARN 8- 10 BITAR .
HEJSAN !
Om oväntade gäster tittar förbi är smördegsflarn med
grädde och bär gjord på färdig deg ett snabbt och gott
alternativ .
LÄCKRASTE ,
och enklaste sommartårtan fylld med valfria bär .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 förpackning kyld smördegsplatta ,
1 ägg ,
2- 3 msk strösocker ,
FYLLNING:
2 dl vispgrädde ,
4 dl vaniljkräm , (pulver eller tetrapack)
8 dl valfria bär eller frukter ,
GARNERING :
Kryddgrönt .
Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Rulla ut smördegsplattan med papperet under
och flytta över till en plåt .
Skär med en vass kniv runt om hela smördegen ,
ca 1/2 cm in på flarnet från kanten .
Skär inte genom bottnen , utan markera endast med kniven .
Pensla flarnet med uppvispat ägg .
Strö över ett tunt lager med strösocker .
Nagga flarnet med en gaffel .
GRÄDDA mitt i ugnen 15- 20 min.
Flarnet ska ha fått fin färg och se frasigt och fluffigt ut.
Ta ut och låt svalna .
FYLLNING :
Vispa samman grädden , gör vaniljkrämen enligt förpackningens
anvisningar. Blanda samman grädde och kräm .
LÄGG flarnet på ett serveringsfat och bred ut vanilj-grädden .
GARNERA med bär och frukt och servera genast .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)