HEJSAN !
SNABB-BAKADE PIROGER , DÅ DEGEN BAKAS
MED BAKPULVER OCH INTE BEHÖVER JÄSA .
TÄNK PÅ ATT INTE ÖVERARBETA DEGEN
FÖR DÅ BLIR DEN SEG .
HIMLA GOA ! MÅSTE JAG SÄGA ,
LITEN SOM STOR GILLAR DET .
HÄR ÄR RECEPTET :
10 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg
1 1/2 msk olivolja
FYLLNING :
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
300 g köttfärs
1 msk olja
40 g tacokryddor
1/2 burk TACOSÅS
a' 225 g eller efter
tycke och smak
2 dl riven ost
PENSLING
1 ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
FYLLNING :
Skala och finhacka lök och vitlök .
Kärna ur och finhacka chilin .
Stek vitlök, lök, chili och färs i en stekpanna
med olja , tills färsen är genomstekt .
Tillsätt tacokryddor och TACO-sås .
SÄTT ugnen på 200 grader .
BLANDA mjöl bakpulver och salt i en skål .
Tillsätt mjölk ägg och olja och arbeta ihop
till en smidig deg .
Överarbeta inte degen för då blir den seg .
KAVLA ut degen tunt .
Tryck ut rundlar som är ca 12 cm i diameter. (ta ett glas och mät )
FÖRDELA fyllning och ost på rundlarna .
Pensla kanten med uppvispat ägg , som fungerar som klister .
Vik över kanten och nyp ihop till en pirog .
LÄGG över på en plåt med bakplåtspapper.
PENSLA pirogerna med uppvispat ägg .
GRÄDDA mitt i ugnen till fin färg, ca 20 minuter .
LYCKA TILL !