söndag 25 oktober 2020

TACOPIROGER MED KRYDDIG FÄRS, 12 ST .




                                      HEJSAN !

SNABB-BAKADE  PIROGER ,  DÅ DEGEN BAKAS
MED BAKPULVER  OCH INTE BEHÖVER JÄSA .
TÄNK PÅ ATT INTE  ÖVERARBETA DEGEN 
FÖR DÅ BLIR DEN SEG .

HIMLA GOA ! MÅSTE JAG SÄGA , 
LITEN SOM STOR  GILLAR DET .

HÄR ÄR RECEPTET :
10  dl  vetemjöl
1  tsk  bakpulver
1  tsk salt
3  dl  mjölk
3  ägg
1 1/2  msk  olivolja

FYLLNING :
1/2  gul  lök
2  vitlöksklyftor
1  röd  chilifrukt
300  g  köttfärs
1  msk  olja
40  g  tacokryddor
1/2  burk  TACOSÅS
a' 225 g  eller  efter 
tycke  och  smak 
2  dl  riven  ost
PENSLING 
1 ägg

SÅ HÄR GÖR DU :
FYLLNING :
Skala  och  finhacka   lök  och  vitlök .
Kärna  ur  och  finhacka  chilin .
Stek  vitlök,  lök,  chili  och  färs i  en  stekpanna 
med  olja ,  tills  färsen  är  genomstekt .
Tillsätt   tacokryddor  och  TACO-sås .
SÄTT  ugnen  på  200  grader  .
BLANDA  mjöl  bakpulver  och  salt  i  en  skål .
Tillsätt  mjölk  ägg  och  olja  och  arbeta  ihop  
till  en  smidig  deg .
Överarbeta  inte  degen  för  då  blir  den  seg .
KAVLA  ut  degen  tunt  .
Tryck  ut  rundlar  som  är  ca  12  cm  i diameter.  (ta ett glas och mät )
FÖRDELA  fyllning  och  ost  på  rundlarna .
Pensla  kanten  med  uppvispat  ägg ,  som  fungerar som klister .
Vik  över kanten  och  nyp  ihop  till  en  pirog .
LÄGG över  på  en  plåt  med  bakplåtspapper.
PENSLA  pirogerna  med  uppvispat  ägg .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  till  fin  färg,  ca  20  minuter .

LYCKA  TILL !