HEJSAN !
Minns DU dem från förr, nybakade varma vaniljbullar
fyllda med kräm och med en härlig doft .
DU kan baka dem igen !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 hg * = 200 g smör / margarin
2 ägg
2 dl ljummen mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 rågad msk vaniljsocker
8 - 10 dl vetemjöl
FYLLNING :
2 dl tjock vaniljkräm av pulver
ca 50 g mjukt smör
1 påse hackade nötter
50 - 100 g .
1 uppvispat ägg till pensling
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMÄLT smöret och låt det svalna .
Vispa ägg och mjölk och rör sen ut
jästen i blandningen .
Tillsätt socker , svalnat smör och vaniljsocker .
VISPA ihop .
Arbeta sist in så mycket mjöl som behövs för
att degen ska bli smidig .
2) JÄS INTE DEGEN , utan kavla ut den ,
gärna i två delar , direkt på mjölat bakbord .
Bred ut ett tunt lager smör över degplattan
och sen den kalla vaniljkrämen .
3) RULLA ihop degen och skär rullen i
bitar som ställs i formar på plåt .
JÄS bullarna under duk 1 1/2 - 2 timmar .
4) SÄTT ugnen på 250 grader .
Pensla bullarna med ägg, strö på nötter
och grädda 8 - 10 minuter .
Så underbart goda, mm...!
LYCKA TILL !