fredag 21 oktober 2022

MINA FINA VANILJBULLAR , CA 40 ST . (gott till Söndagskaffet ) .

 


                            HEJSAN  !


Minns  DU  dem  från  förr,  nybakade  varma vaniljbullar 

fyllda med kräm och med en härlig doft .

DU kan baka dem igen !


HÄR ÄR RECEPTET :

2 hg  * = 200 g  smör / margarin

2 ägg

2 dl ljummen mjölk

50 g jäst

1 dl strösocker

1 rågad msk vaniljsocker

8 - 10 dl vetemjöl


FYLLNING :
2 dl tjock vaniljkräm av pulver

ca 50 g mjukt smör

1 påse hackade nötter

50 - 100 g .

1 uppvispat ägg till pensling 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SMÄLT smöret och låt det svalna .

Vispa ägg och mjölk och rör sen ut 

jästen i blandningen .

Tillsätt socker , svalnat smör och vaniljsocker .

VISPA  ihop .

Arbeta sist in så mycket mjöl som behövs för

att degen ska bli smidig .

2)  JÄS INTE DEGEN ,  utan kavla ut den ,

gärna i två delar , direkt på mjölat bakbord .

Bred ut ett tunt lager smör över degplattan

och sen den kalla vaniljkrämen .

3)  RULLA  ihop degen och skär rullen i 

bitar som ställs i formar på plåt .

JÄS bullarna under duk 1 1/2 - 2 timmar .

4)  SÄTT ugnen på 250 grader .

Pensla bullarna med ägg, strö på nötter

och grädda 8 - 10 minuter .


Så underbart goda,  mm...!


LYCKA TILL !





FRUKOST : CHIA - PUDDING MED KOKOS 1 PORT . (glutenfritt å mjölkfritt )

 

                HEJSAN  !                

Glutenfritt och mjölkfritt .

Det här gör jag ibland ..mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

2 1/2 dl kokosmjölk

3 msk chiafrön

2 msk hackade hasselnötter

1 msk torkade blåbär

1 msk torkade gojibär

2 msk hyvlad kokos 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BLANDA kokosmjölk, chiafrön, 

hackade nötter och torkade bär, ställ

i kyl över natten .

2)   RÖR om ,  SERVERA , med kokos 

och eventuellt några färska blåbär .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !