HEJSAN !
DETTA ÄR EN KLASSISK KAKA MED NÖTTER .
Kakorna blir extra festliga om DU strör på
minisockerpärlor i guld på chokladen innan
den har stelnat .
Ibland gör jag något extra festligt bara för
att jag känner för det .
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g smör/margarin
1 dl strösocker
2 dl hasselnötter
3 dl vetemjöl-BERTE QVARN
2 msk mjölk, 3%
GARNERING
75 g mörk choklad av god kvalitet .
minisockerpärlor i guld
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
RÖR rumsvarmt smör och strösocker poröst .
Mal nötterna och blanda dem med mjölet .
Tillsätt mjöl-blandningen till smöret
tillsammans med mjölken och arbeta samman
till en deg .
DELA degen i 5 lika stora bitar .
Rulla ut varje bit till finger-tjocka längder .
Dela varje längd i bitar som är ca 5 cm .
LÄGG bitarna på plåtar med bakplåtspapper.
GRÄDDA strax under mitten i ugnen ca 10 min.
Låt svalna.
GARNERING :
SMÄLT chokladen i bitar över vattenbad .
Häll chokladen i ett glas eller i en skål
och doppa ena änden på kakorna i chokladen.
STRÖ på minisockerpärlor i guld innan det
stelnar helt.
Låt stelna färdigt !
ALL LYCKA TILL !