lördag 4 mars 2017

HAVREKAKOR PÅ TVÅ SÄTT , 30 ST .



             HEJSAN !

De här är försvinnande  goda  mmm...!

HÄR ÄR  RECEPTET :
2dl havregryn,
2 dl vetemjöl,
1 dl strösocker,
1 tsk bakpulver,
1 tsk bikarbonat,
125 g rumsvarmt smör/margarin.

SMAKSÄTTNINGAR :
1tsk mald ingefära och finrivet skal av 1 citron,
ELLER  2 tsk malda pepparkakskryddor.

TOPPING :
Pumpakärnor  ELLER  100 g mörk choklad + 20 g mjölkchoklad

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Blanda  de  torra  ingredienserna  i  en  bunke .
Skär  smöret  i  små  bitar.
TILLSÄTT  en  av  smaksättningarna  och  arbeta
ihop  allt  till  en  deg  med  elvisp.
Forma  degen till  en  rulle  och  skär  den  i  ca  30 bitar.
Rulla  dem  till  bollar,  lägg  på  bakplåtspappersklädd
plåt  och  tryck  till  dem  lätt .
GARNERA  ingefärskakorna  med  pumpakärnor.

BAKA  mitt  i  ugnen  10- 13 min tills  de  har  fått
PYTTELITE  färg.
Låt  svalna .
Doppa  pepparkakorna  i  smält  choklad .
Låt  stelna  i  kyl och  spritsa  eventuellt  smält  
blockchoklad  över  dem .  Låt  stelna .
Himla goda till kaffet !

LYCKA TILL !