lördag 4 mars 2017
HAVREKAKOR PÅ TVÅ SÄTT , 30 ST .
HEJSAN !
De här är försvinnande goda mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
2dl havregryn,
2 dl vetemjöl,
1 dl strösocker,
1 tsk bakpulver,
1 tsk bikarbonat,
125 g rumsvarmt smör/margarin.
SMAKSÄTTNINGAR :
1tsk mald ingefära och finrivet skal av 1 citron,
ELLER 2 tsk malda pepparkakskryddor.
TOPPING :
Pumpakärnor ELLER 100 g mörk choklad + 20 g mjölkchoklad
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke .
Skär smöret i små bitar.
TILLSÄTT en av smaksättningarna och arbeta
ihop allt till en deg med elvisp.
Forma degen till en rulle och skär den i ca 30 bitar.
Rulla dem till bollar, lägg på bakplåtspappersklädd
plåt och tryck till dem lätt .
GARNERA ingefärskakorna med pumpakärnor.
BAKA mitt i ugnen 10- 13 min tills de har fått
PYTTELITE färg.
Låt svalna .
Doppa pepparkakorna i smält choklad .
Låt stelna i kyl och spritsa eventuellt smält
blockchoklad över dem . Låt stelna .
Himla goda till kaffet !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)