HEJSAN !
NU när det är så varmt och skönt ute tycker jag att det passar med glass !
GLASS finns ju med olika fetthalter .
Nyckelhålsmärkningen visar vägen till de magra alternativen , så välj
själv vilken glass DU vill ha !
Jag börjar med ;
1) GLASS MED VARM BÄRSÅS ;
4 dl vaniljglass
ca 2 dl hallon och 2 dl blåbär
(färska eller frysta)
och lite socker .
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM bären och smaka av med socker .
SERVERA såsen direkt eller sila den först
för att få en helt slät sås .
mm...! himla gott !
*****
SEN ....!
2) SNABB JORDGUBBSGLASS
ÄT glassen direkt eller låt den stå
en liten stund i frysen .
225 g frysta skivade jordgubbar
1/2 dl florsocker
250 g Kesella Gourmet
SÅ HÄR GÖR DU:
KÖR de frysta bären i matberedare / mixer
tills de är söndersmulade .
Blanda med florsocker och Kesella .
*****
SIST men inte minst :
3) KANELÄPPLEN MED MARÄNG
4 syrliga äpplen , 1 dl vatten, 1/2 dl socker,
1 kanelstång,
3 äggvitor, 1/2 dl socker, flagad mandel.
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten , socker och kanel.
Skala och klyfta äpplena och koka dem lätt
i lagen .
LÄGG blandningen i en ugnsfast form.
VISPA äggvitorna till skum .
Tillsätt sockret och vispa till hårt skum.
Lägg smeten på äpplena .
Strö över mandel .
GRÄDDA i 175 grader ca 10 min eller
tills marängen fått färg .
Alla 3 är läskande goda , alla 3 har jag provat ,både till
fest och barn/barnbarn !
ALL LYCKA TILL !
Recepten kommer från en kurs som vi undersköterskor ,
fick gå , när det gäller viktminskning och efterrätter !
För att kunna bistå med !
Maud.