fredag 8 september 2017
MOS MED FISK-FRIKADELLER & DILLKRÄM 4 PORT.
HEJSAN !
FISKFÄRS, finns hos fiskhandlaren och
Du kan också hitta färdiga fiskfrikadeller .
mmm....gott, gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g mjölig potatis,
200 g LAXFILE'
300 g torsk eller kolja,
1 äggula,
1 tsk salt,
1 krm svartpeppar,
2 msk rapsolja,
2 ½ dl standardmjölk ,
25 g smör eller margarin,
½ tsk salt,
1 krm nymalen svartpeppar,
DILLKRÄM :
1 ½ dl CREME Fraiche ,
2 msk majonnäs,
2 msk finklippt dill,
2 krm salt,
1 krm nymalen svartpeppar,
TILL SERVERING :
4 skivor rågbröd,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär potatisen i skivor.
Koka dem mjuka i Osaltat vatten ca 15 min.
Häll av vattnet.
DELA fisken i mindre bitar.
Mixa dem hastigt i en matberedare till en
jämn färs.
Tillsätt ägg, salt och peppar.
Doppa en matsked i olja, ta fiskfärs och
forma till frikadeller med hjälp av ena handflatan.
Genomstek dem gyllene i oljan 5 min.
DILLKRÄM :
Blanda alla ingredienser .
VÄRM mjölken.
Lägg smöret/margarinet i en skål och tillsätt den
varma potatisen, blanda.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till ett mos
med en elvisp.
Tillsätt resten av mjölken, salta och peppra.
SERVERA moset med frikadeller, Dillkräm
och grovt rågbröd .
HOPPAS ATT DET SMAKAR .
LYCKA TILL !
CITRONTARTE 12 BITAR.
HEJSAN !
Lek KAFE' där hemma :
Ta på ett fint förkläde, servera latte till gästerna
ihop med den här oemotståndliga KAFE'VARIANTEN.
mmm.... .
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g kylskåpskallt smör/margarin,
1 dl strösocker,
4 dl vetemjöl, (240g)
1 krm salt,
1 ägg,
CITRONKRÄM :
100 g skalad sötmandel,
2 citroner, skal och juice(3/4dl)
3 ägg,
2 dl strösocker,
150 g rumsvarmt smör/margarin,
MARÄNG :
2 äggvitor,
1 krm salt,
1 tsk färskpressad citronjuice,
1 dl strösocker,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA samman smör, socker, mjöl och salt
i en matberedare .
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
KAVLA eller tryck ut degen i en pajform med
löstagbar kant, ca 30 cm i Diameter.
NAGGA degen med en gaffel och ställ i kyl-
skåpet 30 min.
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
CITRONKRÄM:
Mixa mandeln till ett fint puder i matberedare.
Skrubba citronerna i ljummet vatten, riv skalet
och pressa juicen.
VISPA ägg och socker pösigt.
Tillsätt smör, mandel, citronskal och - juice.
Fördela smeten i pajformen .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 25 min.
MARÄNG :
Vispa äggvitor, salt och citronjuice till ett riktigt
fast skum i en väl rengjord bunke.
TILLSÄTT sockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
Bre smeten TOPPIGT över TARTEN.
SÄNK värmen till 200 grader.
Grädda TARTEN ytterligare ca 5 min tills marängen
får fin färg.
ALL LYCKA TILL !
så himla god !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)