torsdag 24 april 2008

MAUDS goda Morotskaka .

100g smör
5 msk farinsocker
skal och saft av 1 citron
3 dl finrivna morötter
1 dl russin
1,5 dl lättmjölk 0,75dl hackade nötter
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och farinsocker pösigt.
Rör ner skal och saft från citronen,
tillsammans med morötter,
russin ,mjölk och nötter.
Blanda ihop mjöl och bakpulver
och rör till sist ner det i smeten.
Slå den i en väl smord och bröad form
ca 2l.och grädda på nedersta falsen i ca 1 timme.
Känn efter med sticka att kakan inte är kladdig.
Servera kakan avsvalnad med vispad grädde

denna är jättegod,prova.
,

Grötbullar (70-80 bullar)

Idag har jag bakat bröd på överbliven gröt.

Du har kanske lust att prova dessa bullar.1l.vatten, 4dl vetekross ,
0,5 dl linfrö
0,5 tsk havssalt
1 dl russin
50 g jäst
0,5 liter grahamsmjöl
vetemjöl till utbakningen.

Koka upp vattnet tillsätt vetekross,
linfrö, russin o salt, koka 15 minuter.
Låt det svalna .Rör ut jästen i lite ljummet vatten
och tillsätt gröten.
Arbeta in mjölet till en lagom fast deg .
Formas till släta bullar.
Lägg bullarna på klibeströdd plåt
att jäsa, pensla med filmjölk.
Gräddas i 275 grader ca 15 min.

Dessa bullar är inte på överbliven gröt.
Men de är lika saftiga och goda.
Så får du över Havregrynsgröt,släng den inte.
Lycka till!