HEJSAN !
DET tar tid att baka knäckebröd men just dessa havreknäckebröd
är så goda att man bara inte kan låta bli att äta alldeles för många
av dem ... mm....!
HÄR ÄR RECEPTET :
12 g jäst, 1/4 paket
5 dl vatten , 37 grader
1 tsk salt
5 1/2 dl havrekli
3 dl vetemjöl
vetemjöl och havrekli till utbakning
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RÖR ut jästen i vattnet .
Tillsätt salt, havrekli och vetemjöl .
Arbeta den ganska lösa degen några min.
och låt den sedan jäsa ca 1 timme .
2) TAG upp degen på mjölat / havrekli
bakbord och dela den i 18 - 24 delar .
Kavla ut degklumparna med kruskakavel
till tunna runda kakor .
Det behövs rätt mycket mjöl till utbakningen .
3) LÄGG kakorna på plåtar med bakplåtspapper
och borsta av mjölet .
Grädda i 300 grader ca 5 minuter .
Några av oss har bara ugnar till 250 grader ,
och den lägre värmen fungerar också, men det
tog längre tid .
Hembakat knäckebröd är lika nyttigt och gott
som svårt att låta bli...
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar