HEJSAN !
DET HÄR MÅSTE DU SMAKA PÅ
SÅ HIMLA GOTT !
PANERINGEN PÅ FISKEN ÄR DEN .
GODASTE JAG NÅGONSIN HAFT -
HAVREKLI . SÅ HIMLA GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portioner quinoa
2 schalottenlökar
1 gul paprika
1 röd paprika
1 fänkål
150 g små champinjoner
2 dl vitt torrt vin /matlagningsvin
salt och peppar
400 - 500 g torsk file eller
hokifile
blandad sallad .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA quinoan . Hacka schalottenlöken fint. en kastrull eller gryta .
FRÄS löken i rapsolja i en kastrull eller gryta .
DELA paprikorna och fänkålen i halvstora bitar.
Och fräs tillsammans ,med löken .
Tillsätt de små champinjonerna och låt det hela
få färg och bli lite gyllene , rör om då och då .
HÄLL på vinet och smaka av med salt och peppar .
Koka upp och lägg i fisken i mindre bitar .
SÄNK värmen till minimum, och låt stå 5 - 10 min.
KONTROLLERA så att fisken inte kokar för länge .
SALTA och peppra lite på quinoan och servera den
tillsammans med fisken och en blandad sallad .
LYCKA TILL , SMAKLIG MÅLTID !