HEJSAN !
Rabarberkräm , är ju riktigt smarrigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg rabarber
2 dl strösocker
2 - 3 msk majsena eller potatismjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SKALA RENT och trimma fula rabarberstjälkar
och skär dem i tändstickslånga bitar .
2, KOKA UPP i kastrull med lite vatten i bottnen så
att inte rabarbern bränner vid .
När den väl börjar koka saftar den sig automatiskt,
men i början kan den koka torrt .
3, BLANDA NER sockret och låt koka några minuter ,
tills rabarbern nätt och jämnt kokat sönder.
Rör ut majsena eller potatismjöl i lite kallt vatten ,
häll i och rör kraftigt tills krämen börjar koka.
Ta av från värmen .
4, SMAKA AV med socker till lagom sötma och red
eventuellt ytterligare om krämen är för tunn.
Lättglass eller mjölk passar till .
HOPPAS ATT DET SMAKAR,
LYCKA TILL !