torsdag 30 maj 2024

MIN ENKLA , GODA JORDGUBBSPAJ , 4 - 6 PORT.



                     HEJSAN !


BLANDA  JORDGUBBAR  MED  NEKTARINER

SÅ HIMLA GOTT  TILLSAMMANS .


HÄR ÄR RECEPTET 
3/4 liter jordgubbar

 3-4 nektariner

2 msk potatismjöl

3 msk strösocker

SMULAD KOKOS:

2 dl glutenfri  mjölmix

1 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 dl strösocker

150 g smör

GARNERING :

jordgubbar

nektarinklyftor

mynta

strösocker


SÅ HÄR GÖR DU :

1, SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

2, KOKOS  SMUL :

Blanda mjölmix, havregryn, kokos, och socker 

i en degbunke.

Tärna kylskåpskallt smör och finfördela det i 

blandningen .

Tryck ut hälften av smulorna i en smord pajform 

ca 24 cm i diameter, eller i 4 ugnsfasta portions-

formar.

Förgrädda mitt i ugnen , ca 8 minuter .

3,  ANSA  och dela jordgubbarna.

Kärna ur och klyfta nektarinerna .

Blanda jordgubbar , nektariner, potatismjöl

och socker i en skål.

Lägg över blandningen i det förgräddade paj-

skalet .

Strö på resterande smulor.

Grädda tills pajen fått fin färg , 20 -30 min .

4,  SERVERING :  Garnera  med skivade jordgubbar

nektarinklyftor och mynta . Strö över lite socker 

LYCKA  TILL !

TREVLIG MIDSOMMARAFTON !