HEJSAN !
DET här var inte dumt ! Himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g kycklingfile'
2 msk pressad apelsin
1 tsk sambal oelek
salt , peppar
150 g små potatisar
1 tsk olivolja
DIPP - SÅS !
50 g lätt kesella
1 msk mineralvatten
1 msk pressad apelsin
1 msk hackad basilika
1 msk persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
1,Värm upp ugnen till 220 grader .
Strimla kyckling file'n på längden .
Blanda apelsin och sambal oelek
till en marinad .
Krydda med salt och peppar och låt
köttet dra i marinaden en stund .
2, Skala potatisarna , halvera dem på
längden och blanda med olivolja , salt
och peppar .
3, Lägg kyckling och potatis på
aluminiumfolie på en bakplåt och värm
i ugnen i 25 - 30 minuter .
4, Rör ihop kesella, mineralvatten ,apelsin,
basilika och persilja till en dipp .
Smaka av med salt och sambal oelek .
5, Doppa kycklingbitarna och potatisen
i dippen .
SMAKLIG MÅLTID !