måndag 30 september 2024

DESSERT ; PÄRON MED HALLONSÅS , 4 PORT.

 


                           HEJSAN  !


HIMLA  GOTT  !


HÄR ÄR RECEPTET :

1  burk  konserverade  päron ,  ca  400 g

1  paket   djupfrysta  hallon ,  ca  200 g

2  dl  vispgrädde

50  g  hackade  valnötter


SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT  päronen  rinna  av .

TINA  hallonen  och  mosa  sönder

med  elvisp  eller  i mixer  till  en  sås .

HÄLL  häll  såsen  på  ett  fat  och  lägg  

i  päronhalvorna.

VISPA  grädden .

RÖR  ner  valnötterna  i  grädden .

SERVERA  päronen  med  kall  valnötsgrädde .


LYCKA  TILL !  "  mm "  .

SKINKA I PERSILJESÅS , 4 PORT . LUNCH .

 


                                    HEJSAN  ! 

DEN här är käck att  göra  emellanåt .

Det  gör  vi  lite  då och då !

Snabbt å  enkelt !

HÄR ÄR RECEPTET :
8  skivor  rökt  skinka  ca 200 g

smör

1/2 dl hackad persilja

2 dl vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU :

1)  BRÄCK  skinkan i lite smör  i  en  stekpanna.

Ta upp  den .

2)  FRÄS  persiljan  i  smör i stekpannan .

Häll i  grädden .

Koka  ihop  något .

3)  LÄGG  tillbaka  skinkskivorna  i  pannan .

Låt  dem  bli  genomvarma .

SERVERA  med  kokt  potatis och  kokt  broccoli .


 HOPPAS  DET SMAKAR ,  LYCKA TILL !