tisdag 7 januari 2025

MIN , MOSTER SVEAS DRÖMMAR , 45 st .

 


                          HEJSAN !

DRÖMMAR ,  SKA VARA  LÄTTA OCH PORÖSA 

JA ,  SMÄLTA I MUNNEN .

OCH  ARBETAS  VÄL .

NÄR DEN ÄR FÄRDIG SKA DEN  KÄNNAS

LUFTIG OCH LÄTT .


HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör eller margarin 

70 g  florsocker (ca 1 dl)

60 g strösocker  (knappt 3/4 dl )

1 msk vaniljsocker

100 g vetemjöl  ca 1 1/2 dl 

3/4 tsk hjorthornssalt 


SÅ HÄR GÖR DU :
1 ,  ARBETA  ihop alla ingredienserna

på bakbordet  och knåda  degen mycket  väl .

2,   FORMA  sedan  små  runda  runda bullar , 

som  läggs på  smör eller bakpappersklädd

plåt .

3,  GRÄDDA  i 125 grader ca 25 minuter .

LYCKA TILL ! 

MIN GODA TOSCA - TÅRTA .

 


                      HEJSAN  !


IDAG ÄR JAG SUGEN PÅ ATT BAKA DENNA 

GODA  TOSCA  ,

SKA DU INTE BJUDA DEN IDAG ,  BAKA DEN 

 OCH STÄLL DEN  i  FRYSEN .

LÅT  TOSCAN TINA  i EN PLASTPÅSE i 

RUMSTEMPERATUR .

DÅ ÄR DEN SOM  NYBAKAD !


HÄR ÄR RECEPTET :

2  ägg  

knappt 2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

100 g smält smör eller margarin

GLASYR :
50 g smör eller margarin

1/2 dl socker

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

1 påse flagad mandel


SÅ HÄR GÖR DU :
1, VISPA ägg och socker tills det pöser -

Bäst är att använda elvisp .

TILLSÄTT  mjölet , som först blandats

med  bakpulvret .

Blanda även ner mjölken och sist smält,

avsvalnat fett .

2,  HÄLL  smeten i en väl smord och bröad

form och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme

i ca 25 minuter .

3,  GÖR under tiden glasyren genom att lägga

alla ingredienser  i en liten kastrull .

VÄRM det hela försiktigt, men låt det ej komma

i kokning , för då kan glasyren sockra sig .

4,  BRED ut glasyren över den knappt färdiga 

kakan  och grädda  i  ytterligare ca 10 minuter 

eller tills glasyren fått läcker ljust brun färg .

NU ÄR DET KLART !

LYCKA TILL !