fredag 7 juni 2024

MIN GODA MAKARON- GRATÄNG MED SKINKA TOMAT OCH PURJO . 4 PORT. (middag, )

 


                                 HEJSAN  !

PENNEGRATÄNG : ELLER FLERFÄRGADE MAKARONER .

DOFTEN AV GUDOMLIG GOD GRATÄNGSPRIDER SIG I KÖKET .

MEDAN DEN SKÖTER SIG SJÄLV I UGNEN KAN MAN BÅDE

DUKA OCH FÖRBEREDA  EN FRÄSCH SALLAD .

SMAKLIG MÅLTID !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 purjolök

1 msk olivolja

1 hönsbuljongtärning

150 g strimlad rökt skinka

1 dl strimlade soltorkade tomater

4 portioner kokt pasta 

(300 g okokt )

1 msk smör till formen 


ÄGGSTANNING :

3 dl matlagningsgrädde

3 ägg

1 burk ricotta, italiensk färskost

eller kesella 250 g

3 dl riven lagrad ost 

1/4 tsk salt

1 kryddmått peppar


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  ANSA ,  dela , skölj  och strimla purjon .

Fräs den i oljan ca 1 minut .

Blanda i smulad buljongtärning .

2, BLANDA  ingredienserna till äggstanningen

i en bunke .

Vänd  ner purjon , skinkan , tomaterna och

pastan, blanda väl .

Häll blandningen i en smord ugnssäker form .

Sätt den i nedre delen av ugnen och grädda 

ca 40 minuter  i  200 - 225 grader .

3,  TÄCK  gärna formen med smort aluminium -

folie efter halva  tiden så att inte pastan blir bränd .

4,  SERVERA  gärna en fräsch sallad till !

HOPPAS ATT DET SMAKAR !

LYCKA TILL !