HEJSAN !
MOROTSKAKOR går att variera med olika kryddor ,
mjölsorter och toppingar .
Och nu har morötterna fått sällskap av kokos ,
eftersom de passar så fint ihop .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
1 3/4 dl solrosolja
1 1/4 dl råsocker
3/4 dl honung
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
200 g morot, fint riven
2 dl kokos
CITRONFROSTING :
30 g smör , rumsvarmt
175 g färskost, t ex Philadelphia
1 citron , rivet skal & saft
2 dl florsocker
GARNERING :
1 dl kokosflakes, rostade
SÅ HÄR GÖR DU :
1, MOROTSKAKA :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Vispa ägg, solrosolja, råsocker och honung
till en tjock och smidig smet .
2, BLANDA ihop vetemjöl, bakpulver, morot
och kokos i en bunke.
Vänd ner det i äggsmeten och arbeta ihop till en
jämn smet .
3, HÄLL smeten i en form, ca 22 cm i diameter,
smord med olja och med ett bakplåtspapper i botten .
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter, känn efter
med en provsticka om kakan är torr .
Om stickan kommer upp kladdig kan DU grädda kakan
i ytterligare 5 - 10 minuter.
Låt kakan svalna i formen och vänd sedan upp den på
galler .
4, FROSTING :
VISPA smör och färskost smidigt.
Tillsätt citronskal, saft samt florsocker och vispa till en
fluffig smet.
Bred frostingen i ett jämnt lager på kakan .
STRÖ till sist över kokosflingor .
HOPPAS PÅ TREVLIG FIKA STUND !
LYCKA TILL !