måndag 17 mars 2025

MIN GODA MOROTSKAKA MED KOKOS , CA 10 BITAR .

 


                                   HEJSAN ! 


MOROTSKAKOR  går att variera med olika kryddor ,

mjölsorter och toppingar .

Och  nu har morötterna fått sällskap av kokos ,

eftersom de passar så fint ihop .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  ägg

1 3/4 dl solrosolja 

1 1/4 dl råsocker

3/4 dl honung

4 1/2  dl vetemjöl

1 1/2  tsk bakpulver

200 g morot, fint riven 

2 dl kokos

CITRONFROSTING :
30 g smör ,  rumsvarmt

175 g färskost, t ex Philadelphia 

1 citron , rivet skal & saft

2 dl florsocker

GARNERING :

1 dl  kokosflakes,  rostade


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  MOROTSKAKA :

SÄTT  ugnen på 175 grader .

Vispa  ägg,  solrosolja,  råsocker  och  honung 

till en tjock och smidig smet .

2,  BLANDA  ihop vetemjöl,  bakpulver, morot 

och kokos i en bunke.

Vänd  ner det i äggsmeten och arbeta ihop till en

jämn smet .

3,  HÄLL smeten i en form,  ca 22 cm i diameter,

smord med olja och med ett bakplåtspapper i botten .

Grädda  kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter, känn efter

med en provsticka om kakan är torr .

Om stickan kommer upp kladdig kan DU grädda kakan 

i ytterligare 5 - 10 minuter.

Låt kakan svalna i formen  och vänd  sedan upp den på

galler .

4,   FROSTING :

VISPA smör och färskost smidigt.

Tillsätt citronskal, saft samt florsocker och vispa till en 

fluffig smet.

Bred frostingen  i ett jämnt lager på kakan .

STRÖ  till sist över kokosflingor  .


HOPPAS PÅ TREVLIG FIKA STUND !

LYCKA TILL !