torsdag 17 oktober 2024

FISKGRATÄNG MED PEPPARROT , 4 PORTIONER . MIDDAG .

 


                       


DET ENA ÄR GODARE ÄN DET ANDRA !


VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

2 gula  lökar 

smör eller kokosfett att steka i

200 g färsk  bladspenat

1 fänkål

3 dl vispgrädde

2  msk  riven pepparrot

600 g  torskfile

salt och peppar

3 dl riven smakrik ost

3 msk smör 


SÅ  HÄR  GÖR  DU :
1,  SÄTT  ugnen på  225  grader .

2,  HACKA  löken  och fräs  i  smör eller 

kokosfett  tills  den  är  mjuk .

3,  TILLSÄTT  bladspenaten  och  låt  den 

bli mjuk .

4,  SKÄR  fänkålen  i  tunna  strimlor  och

låt  den  steka  med .

5,  HÄLL  grädden  över  grönsakerna  och

låt  det  hela  puttra  en stund.

Tillsätt den rivna  pepparroten .

6,  SKÄR  torsken i  bitar och  lägg i en 

ugnsfast  form .  Salta och peppra .

7,  HÄLL  över  den  gräddiga grönsaksröran .

Strö över  osten .

8,   GRATINERA i mitten  av  ugnen cirka

25  minuter .


SMAKLIG  MÅLTID  OCH  LYCKA  TILL !