HEJSAN !
En knaprig chokladbotten som inte behöver gräddas i ugn ,
fylls med vispad grädde eller glass och garneras med med
sommarens färska bär .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJSKAL , 12 krossade digestive - kex ca 3 1/2 dl
100 g smör
100 g mörk choklad
FYLLNING
2 - 3 dl vispad grädde
GARNERING
jordgubbar , hallon, blåbär, eller hjortron .
SÅ HÄR GÖR DU :
1, KROSSA KEXEN i matberedaren .
Smält smör och choklad tillsammans i en skål
över en kastrull med sjudande vatten .
Blanda kex- krosset med chokladblandningen .
2, BRED ut smeten i botten och runt kanterna
med hjälp av en sked
med löstagbar kant.
Ställ in formen i kylen .
3, BRED vispad grädde över paj - bottnen
eller sked a över vaniljglass och garnera med
sommarens bär .
ALL LYCKA TILL !
PAJSKAL :
12 krossade digestivekex , ca 3 1/2 dl
100 g smör
FYLLNING :
2 - 3 dl vispad grädde
eller 1 liter vaniljglass
GARNERING :
jordgubbar, hallon, blåbär, eller hjortron
TIPS !
GRÄDDE eller VANILJGLASS
KAN BYTAS MOT VANILJVISP .