onsdag 2 oktober 2024

ÄLGFÄRSBIFFAR MED BLOMKÅLSMOS , 4 PORT . Middag !

 


                           HEJSAN  !


DETTA  MÅSTE  DU  SMAKA  PÅ !

SÅ  himla  gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

700 g  älgfärs

1 dl  vispgrädde

1 tsk salt

1 ägg

1/2 tsk färsk hackad rosmarin

1 citron ,  saft och skal

3 vitlöksklyftor

50  g  riven västerbottenost

smör eller kokosfett att steka i

1 blomkålshuvud

2 dl kräm fraiche

1 vitlöksklyfta

50 g smör

2 dl hackad rucola

SÅ HÄR GÖR DU :

1, BLANDA  färs med vispgrädde, 

salt och peppar .

2,  TILLSÄTT ägg , rosmarin, citron ,

vitlök och riven ost .

3, FORMA  sen till 8  biffar . 

Stek  biffarna  i  smör .

4 , SKÄR blomkålen i buketter och koka 

den mjuk i vatten . 

Tillsätt kräm fraiche och smöret skuret i

tärningar .

5 ,  MIXA  slätt och vänd ner pressad eller 

riven vitlök och hackad rucola .

Smaka av med salt och peppar .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !