söndag 14 juli 2024

FISK I TOMATSÅS , 4 PORT .

 


                                 HEJSAN 1


DET HÄR ÄR JÄTTEGOTT !


VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten purjolök

1 grön paprika

1 burk krossade tomater,  400 g

1 fiskbuljongtärning

1 tsk timjan 

1/2 dl vatten

1 dl kräm fraiche

600 g fiskfile'

t ex sej eller hoki

1/2 tsk salt och 1/2 kryddmått vitpeppar

TILLBEHÖR :

ris eller kokt potatis 


SÅ HÄR GÖR DU :
1,  SKIVA , purjolöken och strimla paprikan .

Blanda alla ingredienser, UTOM  fisk,salt och 

peppar i en låg vid kastrull och koka upp .

Koka 5 minuter utan lock .

2,  TA BORT eventuella ben och skär fisken i bitar .

Salta och peppra  dem .

3,  LÄGG ner fisken i den varma såsen och sjud i 

5 minuter  under lock tills fisken är färdig .


 SNABB   och enkel  fiskrätt som DU gör medan 

riset kokar, eller potatisen .

SE  till att fiskfileerna är helt  benfria .


SMAKLIG  MÅLTID ,  LYCKA TILL !