fredag 2 augusti 2024

LJUVLIGA TIDER ! SMULPAJ MED JORDGUBBAR , 4 PORT,

 


                     HEJSAN !


BLANDA JORDGUBBAR MED  KLYFTADE  NEKTARINER 

I DEN  HÄR  LJUVLIGA  SMULISEN .

KOKOS SÄTTER  EXTRA FIN SMAK ,

SERVERA GÄRNA MED LITE GRÄDDE ELLER GLASS ;


HÄR ÄR RECEPTET :

1/ 4 liter jordgubbar

3 - 4  nektariner

2 msk potatismjöl

3 msk strösocker


KOKOS- SMUL :

2 dl glutenfri mjölmix

1 dl rena havregryn

1 dl kokosflingor

1 dl strösocker

150 g smör / margarin


GARNERING :

jordgubbar

nektarinklyftor

mynta 

strösocker


SÅ HÄR GÖR DU  :

1,  SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER :

2,   KOKOSSMULOR :

BLANDA mjölmix , havregryn ,kokos och socker

i en degbunke .

Tärna kylskåpskallt smör och finfördela det i blandningen.

Tryck ut hälften av smulorna i en smord pajform , ca 24 cm ,

i diameter eller 4 ugnsfasta portionsformar .

Förgrädda mitt i ugnen , ca 8 minuter .

3,  ANSA och dela jordgubbarna  .

Kärna  ur och klyfta nektarinerna .

Blanda jordgubbar, nektariner, potatismjöl och socker i en 

skål.   Lägg över blandningen i det förgräddade pajskalet .

Strö på resterande smulor .

Grädda tills pajen fått fin färg ,  25 - 30 minuter .

4,  SERVERING :

GARNERA med skivade jordgubbar, nektarinklyftor

och mynta.

Strö över lite rörsocker .


ALL LYCKA TILL !