fredag 29 april 2016

FESTPIROG MED SKALDJUR 4 PORT .


 HEJSAN !

Här kan Du imponera på Dina Gäster med en fint fylld,
spröd pirog formad som en fisk .
Passar som lyxig lunch-rätt eller vickning .
Prova ,det är inte svårt , dessutom mm...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 kylda smördegsplattor  a' 25 x 42 cm.
STUVNING :
2msk smör/margarin ,
4 msk vetemjöl ,
1 1/2 dl spad från skaldjuren eller fiskbuljong ,
2 dl CREME Fraiche eller grädde,
1 msk citronsaft, salt och peppar ,
1/2 dl finklippt dill ,
150 g kräftstjärtar ,
150 g räkor ,(350-400 g med skal )
PENSLING :
1 uppvispat ägg ,
TILLBEHÖR :
sallad, citron, dill .
UGN:200 GRADER.

Så här gör DU :
STUVNING : SMÄLT  matfettet i en kastrull .
Tillsätt mjöl och rör om till en slät massa .
Häll på spad och CREME Fraiche och sjud under omrörning
ca 3 minuter till en slät stuvning .
Smaka av med citronsaft , salt och peppar .
Vänd till sist ner dill och skaldjur .
Låt stuvningen svalna .
LÅT smördegen bli rumsvarm .
Rulla ut en av plattorna på plåt med Bak-papper.
Lägg skaldjursfyllningen i en oval hög på mitten av degplattan .
LÄGG den andra degplattan ovanpå.
Tryck försiktigt till runt stuvningen, forma som en fisk .
Skär bort överflödig smördeg ,- av den kan Du göra en stjärt.
TRYCK till kanterna med gaffel och klipp små snitt  på fiskens ovansida.
GARNERA  eventuellt med kryddpepparkorn så fisken får ögon .
Pensla med uppvispat ägg .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen tills fisken är vackert guldgul, ca 20 minuter .
SERVERA genast med tillbehören .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: