söndag 6 juli 2025

FALUKORVSPLÅT MED OSTKRÄM 4 PORTIONER.

 


                      HEJSAN  !


SMIDIGT MED ALLT PÅ EN PLÅT -

SÅ ENKELT OCH GOTT !


HÄR ÄR RECEPTET :
600 g  falukorv

400 g  potatis

200 g  morot

200 g palsternacka 

olja ,  salt och  svartpeppar 

OSTKRÄM :

100 g riven ost

2 dl creme fraiche

salt och svartpeppar


SÅ  HÄR GÖR DU :

1,  VÄRM  ugnen till  225  grader.

Skär potatis, morot och palsternacka

i 2- cm stora  bitar .

Lägg  på  en  ugnsplåt och  blanda  med

olja , salt och peppar .

Ugnsbaka i 20 minuter .

2,  TÄRNA  falukorven i lika  stora bitar

och lägg in i  ugnen med rotsakerna och

blanda runt .

Ugnsbaka vidare i 20 minuter , rör då och 

då tills allt har en fin, rostad yta  och 

potatisen är mjuk .

3,  BLANDA  ingredienserna till  

OSTKRÄMEN ,  låt  stå  kallt och 

servera sedan  till  falukorvsplåten .


SMAKLIG MÅLTID och  LYCKA TILL !

KORV MED COLESLAW 4 PORTIONER .

 


HEJSAN  1


Här har jag gjort med korvbröd och  långkorv ,

som vi kallar det här hemma !

Långkorv = rå - korvar  med 95 % kött / SCAN .

(50 g /st )


HÄR ÄR RECEPTET :
4  rå korvar 

1 tsk smör

4 korvbröd

4 salladsblad

ketchup

senap

rostad lök

1 msk hackad gräslök

COLESLAW :

1 liten morot, 75 g

1/2 fänkål , 100 g

1/2 , rödlök 

2 msk majonnäs

2 msk creme fraiche

1 tsk fransk senap

salt och svartpeppar 

SÅ HÄR GÖR DU :
1,  RIV moroten grovt .

Hacka fänkål och lök.

Blanda allt med  majonnäs,

creme fraiche, senap, salt

 och peppar .

2,  STEK korven i smör .

Värm  bröden i ugn på 200 grader

i ca 5 min .

3,  LÄGG ett salladsblad i varje bröd.

Lägg i korv . 

Toppa med ketchup ,  senap,  coleslaw

och rostad lök blandad med gräslök .


SMAKLIG MÅLTID . LYCKA TILL !