fredag 29 april 2016

VALBORGSTÅRTA , 12- 15 BITAR .

 
 HEJSAN !

Den här tårtan består av två kokosbottnar, en  havrebotten , grädde,
ananas, vaniljkräm och choklad . Mums !

Tidigare har jag haft den till  FÖDELSEDAGSTÅRTA, och det var populärt!

HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör/margarin ,
3 ägg ,
1- 1 1/2 dl socker .
4 1/2 dl kokosflingor ,
3 msk vetemjöl ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
HAVREGRYNSBOTTEN :
50 g smör/margarin ,
1/2 dl socker ,
3/4 dl havregryn ,
3/4 dl vetemjöl ,
VANILJKRÄM :
1 äggula ,
1/2 msk socker ,
1/2 msk potatismjöl ,
1 1/2 dl grädde och  mjölk ,
1/2 msk vaniljsocker ,
1 dl vispgrädde ,
TILLBEHÖR :
1 burk krossad ananas (500 g )
3 dl vispgrädde ,
50 g blockchoklad ,

Så här gör DU:
SMÄLT fettet och låt det svalna .  Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda ner matfettet, kokosflingorna, vetemjölet och bakpulvret.
SMÖRJ och bröa en rund form , ca 22 cm i diameter .
Häll i smeten och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 45 minuter .
Låt kakan svalna något, stjälp upp den och låt den kallna under formen.
RÖR smör och socker till havregrynsbotten .
Blanda i havregryn och vetemjöl .
Smörj och bröa en springform  ca 22 cm i diameter och platta ut degen i den .
GRÄDDA botten i 200 graders ugnsvärme ca 15 minuter .
Ta försiktigt ur den från formen och låt den kallna .
BLANDA samman alla ingredienserna utom vaniljsockret  till Vaniljkrämen
i en tjockbottnad kastrull .  Sjud under omrörning . Låt krämen svalna .
Tillsätt vaniljsockret och den uppvispade grädden .
DELA kokoskakan i två delar .
Lägg en av bottnarna på ett tårtfat . Lägg på avrunnen krossad ananas  och
vispad grädde . Lägg på havregrynsbotten . Bred på vaniljkrämen .
TÄCK med den andra delen av kokoskakan  .  Fördela resten av ananasen .
Bred på kvarvarande grädde och raspa rikligt med blockchoklad över .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: