måndag 30 juni 2025

BRIEOSTFYLLD BIFFTOMAT , 4 PERSONER .

 


                       HEJSAN !

 

DETTA ÄR MIN GODA VANA - LÄTTLUNCH  .


HÄR ÄR RECEPTET :

4  BIFFTOMATER ,  

 2 msk franska örter

1 msk  olivolja

2 msk  balsamico 

200 g brieost

4 msk pesto

1 rödlök

några oreganoblad


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT UGNEN PÅ 175  GRADER :

1,  SKÄR  av toppen  på  tomaten och  gröp ur 

och ställ  dem  på en plåt med bakplåtspapper.

Strö  på  franska örter och ringla  över olivolja

och balsamico .

Ugnsbaka mitt i ugnen  15 -20 minuter .

2,  FÖRDELA  brieost och pesto i tomaterna .

Skala och skiva rödlöken  och lägg på .

Ugnsbaka i ytterligare 10 minuter .

Toppa med oregano .


SMAKLIG LUNCH , LYCKA TILL !



SUGEN PÅ NÅGOT ?

 


                             HEJSAN !


IBLAND BLIR JAG SÅ SUGEN PÅ NÅGOT 

MEN KAN INTE SÄTTA FINGRET PÅ VAD DET ÄR ?


DÅ GÖR JAG SÅ HÄR !

Välj bär med vispgrädde !

BÄREN ger Dig vitaminer 

och antioxidanter och bara

en liten mängd kolhydrater

FETTET i grädden mättar 

och gör DIG nöjd .

Varför inte prova !

LYCKA TILL !


BLÅBÄRSPAJ , 4 PORTIONER .

 


                         HEJSAN !


IDAG tänkte jag bjuda er på Blåbärspaj ?

Vad sägs om det ?


HÄR ÄR RECEPTET :

4 PORTIONER .

1 dl hasselnötter

1 dl pekannötter

1 ägg

1/2 msk fiberhusk

2 msk vatten

1 tsk flytande honung

1 dl vispgrädde

2 dl färska blåbär


SÅ HÄR GÖR DU :
1,  FINHACKA nötterna i en matberedare ,

till fint mjöl .

2,  BLANDA i ägg , fibrer , vatten och 

honung .

Låt svälla i ca 10 minuter .

3, SMÖRJ 4 portionsformar med kokosfett 

och fördela degen i dem .

4,  GRÄDDA  i ugn på 200 grader i ca 20 min.

Låt pajerna svalna .

5,  VISPA grädden och fördela i pajerna .

GARNERA med BLÅBÄR .


HOPPAS DET SMAKAR ,  LYCKA TILL !  

KYCKLINGGRYTA MED MEDELHAVSSMAKER , 4 PORT . BLÅBÄRSPAJ TILL EFTERRÄTT !

 


                         HEJSAN  !


DEN HÄR RÄTTEN ÄR RIKTIGT SMARRIG .


HÄR ÄR RECEPTET  :

900 g färska kycklingben 

smör till stekning

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 dl vitt vin

1 burk körsbärstomater 

2 dl vatten

några kvistar färsk timjan

1 zucchini

1 röd paprika

1 burk svarta oliver

hackad persilja


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  BRYN kycklingbenen i smör tills

de fått fin färg runt om .

2,  HACKA lök och vitlök och tillsätt .

Bryn ytterligare någon minut .

3,  HÄLL  i vitt vin , körsbärstomater

vatten och timjan .

Låt koka under lock ca 30 minuter .

4,  SKÄR zucchinin  och paprikan .

Fräs i lite smör och lägg ner i grytan .

Låt koka ytterligare 30 minuter .

5,  LÄGG i oliver och smaka av med 

salt och peppar .

Avsluta med hackad persilja .


LYCKA TILL OCH SMAKLIG MÅLTID !



MIN GODA COLESLAW , 4 PORT.

 


                        HEJSAN  !


COLESLAW  är en vitkålsbaserad sallad som med 

fördel kan användas för att fylla ut tallriken .

DEN passar mycket bra till grillad mat, men har 

många användningsområden ...!


HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 litet vitkålshuvud (ca  500 g )

alternativt  rödkål

1 morot (ca 100 g )

4 msk majonnäs

1 dl creme-  fraiche

salt eller örtsalt

svartpeppar

eventuellt örtkryddor 


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  STRIMLA kålen med  osthyvel.

2,  RIV  moroten grovt med ett rivjärn.

3,  BLANDA  kål, morot , majonnäs

creme fraiche, kryddor och salt .

4,  LÅT det gärna stå kallt ett bra tag 

innan servering .


TIPS !

Om Du använder rödkål , så blir coleslawen , ljuslila !


SMAKLIG MÅLTID  ,  LYCKA TILL !