lördag 15 oktober 2016
VINBÄRSKAKA MED HONUNG 12 BITAR .
HEJSAN !
Har Ni vinbär i frysen ?
Prova att göra den här, så ljuvligt go' .
HÄR ÄR RECEPTET :
Kakan får kryddig smak av kanel, ingefära
och kardemumma .
150 g margarin/smör ,
1 dl strösocker ,
1 1/2 dl honung ,
3 ägg ,
1 1/2 tsk kanel ,
1 1/2 tsk ingefära ,
1 tsk kardemumma ,
1 tsk bakpulver ,
3 1/2 dl vetemjöl ,
1/2 dl mjölk ,
3 dl svarta vinbär ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett med socker och honung till en porös smet .
Tillsätt äggen, ett i taget och rör ner .
Blanda kanel, ingefära , kardemumma, bakpulver och
vetemjöl i en skål .
Tillsätt mjöl-blandningen och mjölken .
BRED ut smeten i en smord och bröad, rund sockerkaksform
ca 1 1/2 liter .
STRÖ på vinbären och grädda kakan i nedre delen av ugnen
i 175 grader ca 45 minuter .
LÅT kakan vila några minuter och vänd sedan upp den på
ett sockrat fat .
SERVERA gärna med lite vispad grädde eller vaniljsås .
FYLL KAKFORMEN TILL MAX 2/3 ANNARS
PÖSER DEN ÖVER VID GRÄDDNINGEN.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar