lördag 15 oktober 2016

VINBÄRSKAKA MED HONUNG 12 BITAR .


HEJSAN !

Har Ni vinbär i frysen  ?
Prova att göra den här, så ljuvligt go' .

HÄR ÄR RECEPTET :

Kakan får kryddig smak av kanel, ingefära
och  kardemumma .

150 g margarin/smör ,
1 dl strösocker ,
1 1/2 dl honung ,
3 ägg ,
1 1/2 tsk kanel ,
1 1/2 tsk ingefära ,
1 tsk kardemumma ,
1 tsk bakpulver ,
3 1/2 dl vetemjöl ,
1/2 dl mjölk ,
3 dl svarta vinbär ,

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett  med  socker och honung till en porös smet .
Tillsätt äggen, ett i taget och  rör  ner .
Blanda kanel, ingefära , kardemumma, bakpulver och
vetemjöl i en skål .
Tillsätt  mjöl-blandningen och mjölken .
BRED ut smeten i en smord och bröad, rund sockerkaksform
ca 1 1/2 liter .
STRÖ på vinbären och grädda kakan i nedre delen av ugnen
i 175 grader ca 45 minuter .
LÅT kakan vila några minuter och vänd sedan upp den på
ett sockrat fat .
SERVERA  gärna med lite vispad grädde eller vaniljsås .

FYLL KAKFORMEN  TILL MAX 2/3  ANNARS
PÖSER DEN ÖVER VID GRÄDDNINGEN.

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: