lördag 15 oktober 2016

MOCCARUTOR 40 RUTOR .


HEJSAN  !

mmm...de godaste jag vet , här kallas dom MOCCARUTOR .
Men kärt barn har många namn, - choklad rutor eller
kärleksmums -ja vad Du vill !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
3 dl strösocker ,
1 1/2 dl mjölk ,
4 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 msk kakao ,
150 g smör /margarin .

GLASYR :
4 msk smör/margarin ,
250 g florsocker  med chokladsmak ,
eller( vanligt florsocker och 1- 2 msk kakao )
3 msk  KALLT STARKT KAFFE,
2 tsk vaniljsocker

GARNERING :
1 /2 - 1 dl kokos ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i mjölken .
BLANDA  vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker
och kakao .  Rör ner i äggvispet.
Smält smöret och rör ner det i smeten .
HÄLL smeten i en långpanna som klätts med
bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm .
Grädda kakan mitt i ugnen 10 - 15 minuter.
GÖR GLASYREN : 
SMÄLT smöret, rör  ner florsockret, kaffet
 och vaniljsockret .
BRED glasyren över kakan medan den ännu
är varm.
STRÖ  den rivna kokosen över glasyren innan
den stelnat så att kokosen fastnar .
SKÄR kakan i rutor när glasyren stelnat.

VARIERA  GARNERINGEN :
BYT ut riven kokos mot  t. ex. hackade nötter,
strössel, DAIMKULOR, eller kanderade blommor.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: