söndag 15 mars 2020

SMULPAJ MED ÄPPLEN ,4 PERS. Efterrätt ,



                        HEJSAN !

mmm...å, så himla njutbart, efter kyckling med TANDOORI .
Smulpajen , en riktig trotjänare till dessert ,
- så omtyckt av alla !

HÄR ÄR RECEPTET :
smul-deg :
75 g smör/margarin - rumstemp.
75 g socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kanel

fyllning :
6 äpplen
3 msk socker
1 msk kanel
1 tsk kardemumma

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader .
Arbeta ihop alla ingredienserna
till degen till en smulig massa .
Skala och skär äpple i klyftor .
Rör samman socker, kanel och
kardemumma .
Lägg äppelklyftorna i en ugnsfast
form, strö över sockerblandningen .
Täck med smul-degen och grädda
i ca 20 minuter tills den fått fin färg .

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: