måndag 16 mars 2020

BROCCOLI- OCH KASSLERGRATÄNG, 4 PORT.



                     HEJSAN !

Det här var himla gott , det åt vi i helgen som var .

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g broccolibuketter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ask cocktailtomater
250 g kassler
2 tsk rapsolja
3 dl mjölk
1 - 2 msk såsredning
6 msk riven smakrik ost
2 msk färska hackade örter
t ex  oregano och persilja
rårivna morötter + 1/2 - 1 skalat rivet äpple.

SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg broccolin 1 minut i kokande lättsaltat vatten,
låt de sedan rinna av .
Hacka lök och vitlök, dela tomaterna och strimla kasslern.
Hetta upp oljan i ett stekpanna, fräs lök, vitlök, kassler och
tomat i några minuter, slå i mjölken och strö på redning.
Lägg broccolin i en ugnsfast form, skeda på kassler- fräset
och smaksätt med salt och svartpeppar.
Strö på ost och örter .
Tillaga gratängen i ugn 200 grader i 15-20 minuter.
Servera tillsammans med rårivna morötter + rivet äpple ,
saftigt och fräscht .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


Inga kommentarer: