HEJSAN !
KÅLPUDDING ÄR REDIG OCH GOD MAT .
- HIMLA GOTT ÄR DET !
HÄR ÄR RECEPTET :
Ca 700 g vitkål
1 msk smör/margarin
1 dl vatten
1 buljongtärning, kött eller grönsakstärning
1 msk kinesisk soja
400 g köttfärs
1 gul medelstor lök
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl klippt persilja
2 - 3 dl mjölk
smör till pensling
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
TAG bort vissna kålblad och skär bort rotstocken .
SKÄR kålen i småbitar .
BRYN smöret i en gryta , lägg i kålen .
RÖR OM så att kålen blir lätt brynt, men absolut
inte bränd .
LÖS UPP buljongtärningen i kokande vatten .
HÄLL blandningen och sojan i kålkastrullen .
RÖR OM och låt puttra under lock .
RÖR SAMMAN köttfärs, hackad lök, salt, peppar
och persilja .
ARBETA IN så mycket mjölk att smeten blir ganska lös.
LÄGG KÅL i botten av en ugnssäker form
(ca 1 1/2 liter) .
DÄREFTER halva köttfärssmeten , kål, resten av
färsen och resten av kålen .
PENSLA överst med lite smält smör .
GRÄDDA i 200 graders ugn , på nedersta falsen
så länge att färsen är genomgräddad och kålen fått
vacker färg .
HUR länge, ca 30 -40 minuter .
SERVERA med kokt potatis och lingonsylt .
mmm...!
SMAKLIG MÅLTID OCH LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar