torsdag 8 oktober 2020

MIN, GODASTE KOLJA . 4 PORT .

                                
                                         HEJSAN !

KOLJA - ÄTER VI INTE FÖR OFTA ,  MEN 
NÄR JAG LAGAR DEN ,  ÄR DET SÅ HIMLA GOTT .
DET FÅR BLI LITE OFTARE .


HÄR ÄR RECEPTET :
400- 500 g  KOLJAFILE'
Fryst  eller  färsk
1 tsk salt
1 msk pressad citron
1 msk senap
2 dl CREME FRAICHE
1 msk kapris 
1/2 dl  hackad  dill,  eller
2 tsk  torkad 
2 dl rivet dagsgammalt bröd
1 1/2 dl  riven  ost.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  UGNEN PÅ 200  GRADER .
LÄGG fisken i en ugnssäker  form .
STRÖ på salt och droppa över citronsaft .
BRED senap  på  fisken .
RÖR CREME FRAICHE  smidigt  och
blanda  i kapris  och  dill .
BRED  blandningen  över fisken  och grädda 
mitt i ugnen  ca 10  minuter  .
BLANDA rivet ljust bröd med ost  och strö över.
GRÄDDA ytterligare  ca 10 minuter.

SERVERA  med  kokta  potatis  och en
 blad-
sallad med några kuber fetaost i .     mmm... !


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: