Det här jättegoda receptet hittade jag i en tidning
för ett tag sen .jag skrev ner det och
bakade det några da´r senare .
2 bröd.
50 g
5 dl ljummet vatten 37 grader
12,5 dl vetemjöl
2 tsk salt
FYLLNING
100 g philadelphia ost
(krämig färskost)
1,5 dl pesto (finns färdig på burk)
2 msk olivolja
1/2 dl linfrö.
Så här gör Du:
Smula ner jästen i en degbunke.
Häll över vatten och rör
tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet och saltet.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen tills den känns smidig,
ca 5 min. med maskin eller
10 min. för hand.
Låt jäsa under bakduk 40 min.
Knåda degen smidig, på mjölat bakbord.
Dela den i två delar och kavla ut
varje del till en degplatta,ca 30 cm lång.
FYLLNING:
Blanda samman färskost och pesto.
Fördela blandningen på de båda degplattorna.
Rulla ihop dem som rulltårtor och
lägg dem i två smorda brödformar.
Låt sedan jäsa i 30 min, under bakduk.
Pensla med olivoljan och strö över linfrö.
Baka i 30 min, tills bröden är klara.
Låt bröden svalna på galler.
mmm,så himla goda!
prova själv.
söndag 27 juli 2008
lördag 26 juli 2008
ÄPPELGOTT I GLAS. 4 PORT.
Nu är det äppletider.
Ska vi ta ett recept då ?
2 röda äpplen
2 dl vatten
1 msk farinsocker
1 kvist rosmarin
1 dl gelesocker
SERVERING:
1dl vispgrädde
1 tsk kanel
1 kvist rosmarin
Så här gör Du:
Kärna ur äpplena och skär
dem i tunna klyftor.
Koka upp vatten,farinsocker
och rosmarinbladen.
Lägg i äpplena och låt dem mjukna lite.
Lyft upp med hålslevoch låt
dem rinna av ordentligt.
Fördela klyftorna i 4 glas
tillsammans med rosmarinbladen.
Rör ner gelesockret i vattnet
och låt det koka 30 sek.
Häll saften över äpplena.
Låt stå kallt minst 3 timmar
eller gärna över natten.
SERVERING:
Vispa grädden . Spritsa eller klicka ut den.
Pudra över kanel och garnera
med rosmarin.
Detta är både festligt och smarrigt.
Lycka till.
Ska vi ta ett recept då ?
2 röda äpplen
2 dl vatten
1 msk farinsocker
1 kvist rosmarin
1 dl gelesocker
SERVERING:
1dl vispgrädde
1 tsk kanel
1 kvist rosmarin
Så här gör Du:
Kärna ur äpplena och skär
dem i tunna klyftor.
Koka upp vatten,farinsocker
och rosmarinbladen.
Lägg i äpplena och låt dem mjukna lite.
Lyft upp med hålslevoch låt
dem rinna av ordentligt.
Fördela klyftorna i 4 glas
tillsammans med rosmarinbladen.
Rör ner gelesockret i vattnet
och låt det koka 30 sek.
Häll saften över äpplena.
Låt stå kallt minst 3 timmar
eller gärna över natten.
SERVERING:
Vispa grädden . Spritsa eller klicka ut den.
Pudra över kanel och garnera
med rosmarin.
Detta är både festligt och smarrigt.
Lycka till.
onsdag 23 juli 2008
BACONPAJ SOM RÄCKER TILL MÅNGA. 10 PORT ELLER 20 BITAR
Hej mina vänner!
Nu är jag här igen,men det kan bli lite
långt mellan varven.Så är det på sommar´n.
Men nu kör Vi!
Gör gärna pajen en dag i förväg.
den blir godare om den får stå till sig ett tag.
6 dl vetemjöl
225 g smör
4 msk kallt vatten
FYLLNING:
2 rödlökar
2 paket bacontärningar
2 msk smör
3 paprikor i olika färger
1/2 dl finhackad persilja
ÄGGSTANNING:
6 ägg
6 dl mjölk
200 g riven mozzarellaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
GARNERING:
kryddgrönt
UGN:225 grader
Så här gör Du :
Pajdeg:
lägg smör och mjöl i en skål,
gärna en matberedare.
Hacka samman till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till
en degboll.
Svep in degen i plastfilm och
låt vila svalt i 20 min.
Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
Nagga och förgrädda pajskalet i 10 min.
FYLLNING:Skala och skiva lökarna.
Fräs lök och bacon i smör.
Fördela lök och bacon i det förgräddade
pajskalet,strö över finhackad persilja.
Lägg paprikaringarna i rader.
ÄGGSTANNING:
Vispa samman ingredienserna till
äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen mitt i ugnen 30-35 min
tills den är gyllene och fyllningen har stelnat.
Garnera med kryddgrönt.
Nu var det klart!
Om Du har gjort pajen i förväg
så kan Du bara värma den i ugnen
före serveringen ca 20-30 min.
gärna med folie över.
Ha en trevlig kväll. såå gott.
Nu är jag här igen,men det kan bli lite
långt mellan varven.Så är det på sommar´n.
Men nu kör Vi!
Gör gärna pajen en dag i förväg.
den blir godare om den får stå till sig ett tag.
6 dl vetemjöl
225 g smör
4 msk kallt vatten
FYLLNING:
2 rödlökar
2 paket bacontärningar
2 msk smör
3 paprikor i olika färger
1/2 dl finhackad persilja
ÄGGSTANNING:
6 ägg
6 dl mjölk
200 g riven mozzarellaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
GARNERING:
kryddgrönt
UGN:225 grader
Så här gör Du :
Pajdeg:
lägg smör och mjöl i en skål,
gärna en matberedare.
Hacka samman till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till
en degboll.
Svep in degen i plastfilm och
låt vila svalt i 20 min.
Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
Nagga och förgrädda pajskalet i 10 min.
FYLLNING:Skala och skiva lökarna.
Fräs lök och bacon i smör.
Fördela lök och bacon i det förgräddade
pajskalet,strö över finhackad persilja.
Lägg paprikaringarna i rader.
ÄGGSTANNING:
Vispa samman ingredienserna till
äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen mitt i ugnen 30-35 min
tills den är gyllene och fyllningen har stelnat.
Garnera med kryddgrönt.
Nu var det klart!
Om Du har gjort pajen i förväg
så kan Du bara värma den i ugnen
före serveringen ca 20-30 min.
gärna med folie över.
Ha en trevlig kväll. såå gott.
onsdag 16 juli 2008
KORV PÅ UNGERSKA 4 PORT.
Det här gillar jag ,detta är gott!
400 g kabanossen
3 stora gula lökar
2 msk smör
2 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl gräddfil
Så här gör Du:
Skär korven i skivor och hacka löken.
Låt löken fräsa mjuk i fett utanatt den tar färg.
Lägg i korven, paprikapulver och chilisås.
Tillsätt gräddfilen rör om och låt det bli genomvarmt.
(om Du kokar för länge kan det skära sig)
Salta o peppra och servera korven till ris eller pasta.
Skivade tomater är gott till.
det här är en snabbrätt tycker jag.
prova får Du se.
400 g kabanossen
3 stora gula lökar
2 msk smör
2 tsk paprikapulver
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl gräddfil
Så här gör Du:
Skär korven i skivor och hacka löken.
Låt löken fräsa mjuk i fett utanatt den tar färg.
Lägg i korven, paprikapulver och chilisås.
Tillsätt gräddfilen rör om och låt det bli genomvarmt.
(om Du kokar för länge kan det skära sig)
Salta o peppra och servera korven till ris eller pasta.
Skivade tomater är gott till.
det här är en snabbrätt tycker jag.
prova får Du se.
STRYKANDE ÅTGÅNG CA 75 ST.
100 g sötmandel
4 dl socker
2 dl vispgrädde
100 g smör
200 g mörk blockchoklad
Så här gör Du:
Skålla och skala mandeln.
Rosta den i ugn och hacka den grovt.
Blanda i en tjockbottnad kastrull
socker,grädde o´smör.
Koka på svag värme under omrörning ca 5 min.
Blanda ner blockchokladen och mandeln.
Låt blockchokladen smälta.
Olja en liten långpanna ca 25x35 cm .
Häll i smeten.
Låt stelna i kylen under natten.
Skär konfekten i bitar.
något för oss gottegrisar.
4 dl socker
2 dl vispgrädde
100 g smör
200 g mörk blockchoklad
Så här gör Du:
Skålla och skala mandeln.
Rosta den i ugn och hacka den grovt.
Blanda i en tjockbottnad kastrull
socker,grädde o´smör.
Koka på svag värme under omrörning ca 5 min.
Blanda ner blockchokladen och mandeln.
Låt blockchokladen smälta.
Olja en liten långpanna ca 25x35 cm .
Häll i smeten.
Låt stelna i kylen under natten.
Skär konfekten i bitar.
något för oss gottegrisar.
tisdag 15 juli 2008
CITRONFILE 4 PORT.
500 g grisfile
smör
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
3 dl vispgrädde
ca 1,5 msk pressad citron
1 tsk dragon
1/2 dl hackad persilja
Så här gör Du:
Skär köttet i 2 cmtjocka skivor.
Bryn lite i taget av köttet i smör
i en stekpanna .
Salta o´peppra.
Ta upp köttet. (skölj inte ur pannan.)
Häll grädden i pannan.
tillsätt citronsaft,dragon och persilja.
Lägg i köttet och låt det eftersteka
några minuter.
SERVERA: med pressad potatis och sallad.
smör
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
3 dl vispgrädde
ca 1,5 msk pressad citron
1 tsk dragon
1/2 dl hackad persilja
Så här gör Du:
Skär köttet i 2 cmtjocka skivor.
Bryn lite i taget av köttet i smör
i en stekpanna .
Salta o´peppra.
Ta upp köttet. (skölj inte ur pannan.)
Häll grädden i pannan.
tillsätt citronsaft,dragon och persilja.
Lägg i köttet och låt det eftersteka
några minuter.
SERVERA: med pressad potatis och sallad.
ANETTES GRÖNSALLAD 4 PERS.
Här får Ni blanda o´ge som Ni tycker.
Röd och grön paprika
tomater
färsk gurka
äpple
gul lök
pepparmix
svartpeppar
vitpeppar
salt
10 droppar vinäger
Denna sallad fick jag vid ett tillfälle av min syster.
en stark och härlig sallad.
prova själva!
Röd och grön paprika
tomater
färsk gurka
äpple
gul lök
pepparmix
svartpeppar
vitpeppar
salt
10 droppar vinäger
Denna sallad fick jag vid ett tillfälle av min syster.
en stark och härlig sallad.
prova själva!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)