HEJSAN !
mm, så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
4 dl mjölk - fingervarm
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl russin
5 - 6 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
1,
SMULA jästen i en bunke .
Tillsätt mjölken och blanda och blanda
tills jästen lösts upp .
Rör ner grahamsmjöl och låt blandningen
stå i 5 minuter .
2, TILLSÄTT
salt, olja, linfrön, sesamfrön och solrosfrön
samt vetemjöl, lite i taget .
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda
den kraftigt i några minuter .
3,
LÅT degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter .
4,
DELA degen i 20 bitar.
Rulla ut dem till släta längder , ca 12 cm .
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
och strö över lite grahamsmjöl / vetemjöl .
5,
SKÄR 4 sneda snitt i varje bröd .
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .
6,
GRÄDDA bröden mitt i ugnen i 8-11 minuter.
Låt dem svalna på ett galler under bakduk .
ALL LYCKA TILL !
