tisdag 2 september 2025

FRÖ - FYLLDA GRAHAMS - KUSAR , 20 ST , MATIGT BRÖD MED MYCKET FRÖN .

 


                 HEJSAN !

mm, så himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst

4 dl mjölk - fingervarm

3 dl grahamsmjöl

1 1/2 tsk salt

2 msk rapsolja

1/2 dl krossade linfrön

1/2 dl sesamfrön

1/2 dl solrosfrön

1 dl russin

5 - 6 dl vetemjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
1, 

SMULA jästen i en bunke .

Tillsätt mjölken och blanda och blanda 

 tills jästen lösts upp .

Rör ner  grahamsmjöl och låt blandningen 

stå i 5 minuter .

2, TILLSÄTT 

salt, olja, linfrön, sesamfrön och solrosfrön

samt vetemjöl, lite i taget .

Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda

den kraftigt i några minuter .

3,

LÅT degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter .

4,

DELA  degen i 20 bitar.

Rulla ut dem till släta längder , ca 12 cm .

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper

och strö över lite grahamsmjöl /  vetemjöl .

5,

SKÄR 4 sneda snitt i varje bröd .

Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter .

SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .

6,  

GRÄDDA bröden mitt i ugnen i 8-11 minuter.

Låt dem svalna på ett galler under bakduk .


ALL LYCKA TILL !