HEJSAN !
DE här skorporna , var inte bara på julbordet
till kaffedopp .
Vi åt dem när som helst !
Smaka Du också !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g mandel
6 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk mald ingefära
2 tsk stött kardemumma
rivet skal av en citron
4 ägg
TILL PENSLING :
1 uppvispat ägg och 1 msk mjölk, vispa ihop .
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA mandeln i 150 graders ugnsvärme i ca 15 min.
GROVHACKA den därefter .
BLANDA samman mjöl, socker , bakpulver, kryddor
och rivet citronskal .
TILLSÄTT äggen och arbeta ihop degen .
LÄGG den kladdiga degen på mjölat bakbord .
DELA degen i 6 delar och rulla ut dem till ett par
centimeter tjocka längder .
FLYTTA längderna till en plåt med bakplåtspapper .
PENSLA med ägg och mjölk och grädda i 200 grader
tills de är gyllenbruna , 12 - 15 minuter .
SÄNK ugnstemperaturen till 100 grader .
SKÄR varje längd på snedden till 10 - 12 skorpor .
SPRID ut skorporna på 2 plåtar och låt båda stå i
ugnen i 45 minuter .
STÄNG av ugnen och låt skorporna ligga kvar över
natten och torka på eftervärmen .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar