Idag när vi var ute och handlade
köpte vi en HELGSKINKA .
FÄRDIGKOKT !
Hem , på med ugnen 225 grader.
Det jag vill förmedla med detta är
GRILJERINGEN :
CHILI OCH HONUNG .
Blanda 0,5 dl honung ,
1 tsk hackad chili,
1 msk fint riven färsk ingefära.
Bred blandningen över skinkan
griljera i 225 grader i 15- 20 min.
mmm, så himla gott.
Prova du också .
lördag 28 mars 2009
fredag 27 mars 2009
ANANASSORBET .6 PORTIONER .
Detta är friskt och jättegott.
Smaka på .
1 burk (375 g )
krossad ananas
50 g strösocker
1 msk citronsaft
300 g naturell lättyoghurt
Så här gör DU:
Låt ananasen rinna av och häll
saften i en kastrull .
Sätt till socker och citronsaft
och värm tills sockret är upplöst .
Låt stå och svalna och rör sedan i yoghurten .
Häll blandningen i en låg frysform
och låt det frysa tills blandningen är mosig .
Tag ut formen från frysen och rör i den
krossade ananasen .
Täck över och ställ in formen i frysen igen
tills sorben har stelnat .
Ställ in formen i KYLEN
ungefär 20 min. före servering .
110 kcal /portion.
Smaka på .
1 burk (375 g )
krossad ananas
50 g strösocker
1 msk citronsaft
300 g naturell lättyoghurt
Så här gör DU:
Låt ananasen rinna av och häll
saften i en kastrull .
Sätt till socker och citronsaft
och värm tills sockret är upplöst .
Låt stå och svalna och rör sedan i yoghurten .
Häll blandningen i en låg frysform
och låt det frysa tills blandningen är mosig .
Tag ut formen från frysen och rör i den
krossade ananasen .
Täck över och ställ in formen i frysen igen
tills sorben har stelnat .
Ställ in formen i KYLEN
ungefär 20 min. före servering .
110 kcal /portion.
ÄPPLE OCH PÄRONSMULPAJ 4 PORT.
Det här måste DU smaka !
Godis för hela familjen .
250 g äpplen skalade , urkärnade och skivade
250 g päron skalade, urkärnade och skivade
det rivna skalet av 1 citron
1/2 tsk malen kanel
1 msk vatten
1-2 msk socker
ATT TÄCKA ÖVER MED.
50 g musli
25 g havregryn
25 g krossade cornflakes
SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg äpplen och päron i en kastrull,
tillsammans med det rivna citronskalet ,
kanel och vatten .
Koka varsamt tills frukten är mjuk
men inte mosig .
Smaka av med socker och sleva upp
i en lätt smord eldfast karott .
Blanda ihop musli , havregryn och cornflakes
och bred ut det över frukten .
Sätt in karotten i 190 graders varm ugn
i 15 minuter eller tills det övre lagret är knaprigt.
SERVERAS VARMT, MED KALL VANILJVISP .
LYCKA TILL !
Godis för hela familjen .
250 g äpplen skalade , urkärnade och skivade
250 g päron skalade, urkärnade och skivade
det rivna skalet av 1 citron
1/2 tsk malen kanel
1 msk vatten
1-2 msk socker
ATT TÄCKA ÖVER MED.
50 g musli
25 g havregryn
25 g krossade cornflakes
SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg äpplen och päron i en kastrull,
tillsammans med det rivna citronskalet ,
kanel och vatten .
Koka varsamt tills frukten är mjuk
men inte mosig .
Smaka av med socker och sleva upp
i en lätt smord eldfast karott .
Blanda ihop musli , havregryn och cornflakes
och bred ut det över frukten .
Sätt in karotten i 190 graders varm ugn
i 15 minuter eller tills det övre lagret är knaprigt.
SERVERAS VARMT, MED KALL VANILJVISP .
LYCKA TILL !
tisdag 24 mars 2009
FALUGRYTA MED FULLKORNSRIS O´ SPENAT. 4 PORT.
mmm,detta är också jättegott.
Prova DU med.
500 g falukorv
2 dl fullkornsris, quinoa
1 burk pastasås (typ dolmio)
1 gul lök
1 stor morot
1 vitlöksklyfta
smör /olja till stekning
1 påse färsk spenat.
Så här gör DU :
Koka riset enl. anvisning på paketet.
Strimla lök , vitlök o´korv , slanta moroten.
Fräs i lite smör el.olja och rör ned tomatsåsen.
Låt det hela puttra i 10 min. eller tills
morotsbitarna känns mjuka.
Lägg upp qunoa och falugryta.
Toppa med en grön kvist.
SMAKLIG MÅLTID.
Prova DU med.
500 g falukorv
2 dl fullkornsris, quinoa
1 burk pastasås (typ dolmio)
1 gul lök
1 stor morot
1 vitlöksklyfta
smör /olja till stekning
1 påse färsk spenat.
Så här gör DU :
Koka riset enl. anvisning på paketet.
Strimla lök , vitlök o´korv , slanta moroten.
Fräs i lite smör el.olja och rör ned tomatsåsen.
Låt det hela puttra i 10 min. eller tills
morotsbitarna känns mjuka.
Lägg upp qunoa och falugryta.
Toppa med en grön kvist.
SMAKLIG MÅLTID.
LAXFILE MED KIKÄRTSMOS. 4 PORTIONER.
Gillar DU kikärter ?
Smaka då på detta goda mos.
4 bitar laxfile
1/2 kg potatis
1 burk väl avrunna kikärter
200 g ärter
En skvätt mjölk
Olivolja eller smör
salt o´peppar
citron och oliver.
Så här gör DU :
Skala , dela i mindre bitar och koka dem .
Lägg i kikärter och ärter när potatisen nästan är klar.
Slå av vattnet och pressa genom potatispress.-
eller med elvisp.
Rör ut med mjölk och en smörklick
eller en skvätt olivolja .
Smaka av med salt och peppar
Spara lite ärter och kikärter för dekoration.
Ugnsbaka laxfilen .
Krydda med salt o´peppar och gärna en droppe citronsaft.
Servera alltsammans varmt.
SMAKLIG MÅLTID.
Smaka då på detta goda mos.
4 bitar laxfile
1/2 kg potatis
1 burk väl avrunna kikärter
200 g ärter
En skvätt mjölk
Olivolja eller smör
salt o´peppar
citron och oliver.
Så här gör DU :
Skala , dela i mindre bitar och koka dem .
Lägg i kikärter och ärter när potatisen nästan är klar.
Slå av vattnet och pressa genom potatispress.-
eller med elvisp.
Rör ut med mjölk och en smörklick
eller en skvätt olivolja .
Smaka av med salt och peppar
Spara lite ärter och kikärter för dekoration.
Ugnsbaka laxfilen .
Krydda med salt o´peppar och gärna en droppe citronsaft.
Servera alltsammans varmt.
SMAKLIG MÅLTID.
lördag 21 mars 2009
FRUKTSALLAD .4 PORT.
4 äpplen eller
päron
2 msk solrosfrön
8 fikon
1 msk linfrön
2 msk bockhornsklöver
saften av en halv citron
Så här gör DU:
Riv frukten grovt , finhacka fikonen,
och blanda alltsammans.
Servera med sesammjölk .
SESAMMJÖLK:
2 dl oskalade sesamfrön
mixas torra.
Tillsätt 8 dl vatten , lite i taget .
Mixa i 1-2 minuter.
Klart.
mm, det här är jättegott .
PROVA DU OCKSÅ .
päron
2 msk solrosfrön
8 fikon
1 msk linfrön
2 msk bockhornsklöver
saften av en halv citron
Så här gör DU:
Riv frukten grovt , finhacka fikonen,
och blanda alltsammans.
Servera med sesammjölk .
SESAMMJÖLK:
2 dl oskalade sesamfrön
mixas torra.
Tillsätt 8 dl vatten , lite i taget .
Mixa i 1-2 minuter.
Klart.
mm, det här är jättegott .
PROVA DU OCKSÅ .
LÖRDAGS - SMÖRGÅS .
Smaka på detta , också himla gott.
Skär ett grahamsbröd i fyra delar
på längden , dela brödet på hälften.
Bred smör eller margarin på skivorna ,
sedan ett tunt lager TARTEX -
vegetarisk pastej .
Därefter finhackad gräslök , ett lager
tunna skivor kokt potatis och
därpå tunna skivor rödlök .
Allt läggs på en bädd av salladsblad .
Med något gott att dricka till.
TREVLIG KVÄLL .
Skär ett grahamsbröd i fyra delar
på längden , dela brödet på hälften.
Bred smör eller margarin på skivorna ,
sedan ett tunt lager TARTEX -
vegetarisk pastej .
Därefter finhackad gräslök , ett lager
tunna skivor kokt potatis och
därpå tunna skivor rödlök .
Allt läggs på en bädd av salladsblad .
Med något gott att dricka till.
TREVLIG KVÄLL .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)