Å..Å. Denna är go´ må DU tro.
Prova DU att göra den nu inför helgen.
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
UGN:150 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder
och rör kraftigt.
Blanda mjöl ,bakpulver
och vaniljsocker.
Rör ner detta i smeten
och blanda väl.
Häll smeten i smord och
bröad form och grädda kakan
i nedre delen av ugnen
ca 60 minuter.
Pröva med en sticka!
Stjälp upp kakan och låt
den kallna under formen
på galler.
Sandkakan går bra att frysa.
LYCKA TILL!
lördag 6 november 2010
BACONBURGARE 4 PORT.
Detta är himla gott så det
måste DU prova.
1/2dl ströbröd eller havrekli
1dl vatten
400g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk råriven lök
8 skivor bacon
smör till stekning
Så här gör DU:
Låt ströbrödet eller havrekliet
svälla i vattnet i 10 minuter.
Rör i färs,ägg,salt,peppar och
lök, blanda väl.
Forma 8 biffar och linda en
baconskiva runt varje.
Stek i smör ca 4 minuter
på varje sida.
SERVERA,med pasta,
blandad med smaksatt
creme fraiche.
Och en grönsallad eller
kokt broccoli.
JÄTTEGOOTT!
LYCKA TILL!
måste DU prova.
1/2dl ströbröd eller havrekli
1dl vatten
400g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk råriven lök
8 skivor bacon
smör till stekning
Så här gör DU:
Låt ströbrödet eller havrekliet
svälla i vattnet i 10 minuter.
Rör i färs,ägg,salt,peppar och
lök, blanda väl.
Forma 8 biffar och linda en
baconskiva runt varje.
Stek i smör ca 4 minuter
på varje sida.
SERVERA,med pasta,
blandad med smaksatt
creme fraiche.
Och en grönsallad eller
kokt broccoli.
JÄTTEGOOTT!
LYCKA TILL!
onsdag 3 november 2010
HAVRESNITT CA 60 ST.
Dessa är lätta att göra
mmmm å jättego`a.
200g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Så här gör DU:
Rör ihop fett o socker,
tillsätt havregryn
och mjöl och knåda ihop
degen.
Rulla ut degen till 4 längder.
Lägg dem på bakplåtspapper,
tryck till dem med en gaffel
och grädda i mitten av ugnen
i 200 grader ca 10 minuter.
Skär de varma längderna i bitar
och låt dem sedan kallna på galler.
himla goda till en kopp kaffe.
LYCKA TILL!
mmmm å jättego`a.
200g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Så här gör DU:
Rör ihop fett o socker,
tillsätt havregryn
och mjöl och knåda ihop
degen.
Rulla ut degen till 4 längder.
Lägg dem på bakplåtspapper,
tryck till dem med en gaffel
och grädda i mitten av ugnen
i 200 grader ca 10 minuter.
Skär de varma längderna i bitar
och låt dem sedan kallna på galler.
himla goda till en kopp kaffe.
LYCKA TILL!
tisdag 2 november 2010
KRÄMIG BROCCOLISOPPA MED PASTA . 4PORT.
Denna soppa tycker jag är
mättande och god.
Dessutom är den lättgjord.
Prova DU också.
400-500g broccoli
1 liter vatten
+2buljongtärningar
100 g pasta, gärna blommor
1/2dl creme fraiche
salt+ peppar
hackad persilja
Så här gör DU:
Skölj broccolin och
dela den i mindre bitar.
Koka dem mjuka i vatten
med buljongtärningar
ca 8 minuter.
Häll av det mesta av buljongen
men spara den.
Lägg broccolin i matberedaren
och häll tillbaka buljongen i kastrullen.
Koka upp buljongen och lägg i pastan.
Låt den koka den tid som är angiven
på förpackningen.
Finfördela broccolin med creme fraiche
under tiden.
Blanda broccolipuren med buljong
och pasta.
Hetta upp och smaksätt med
salt o peppar om det behövs.
Strö över persilja.
SMAKLIG MÅLTID!
mättande och god.
Dessutom är den lättgjord.
Prova DU också.
400-500g broccoli
1 liter vatten
+2buljongtärningar
100 g pasta, gärna blommor
1/2dl creme fraiche
salt+ peppar
hackad persilja
Så här gör DU:
Skölj broccolin och
dela den i mindre bitar.
Koka dem mjuka i vatten
med buljongtärningar
ca 8 minuter.
Häll av det mesta av buljongen
men spara den.
Lägg broccolin i matberedaren
och häll tillbaka buljongen i kastrullen.
Koka upp buljongen och lägg i pastan.
Låt den koka den tid som är angiven
på förpackningen.
Finfördela broccolin med creme fraiche
under tiden.
Blanda broccolipuren med buljong
och pasta.
Hetta upp och smaksätt med
salt o peppar om det behövs.
Strö över persilja.
SMAKLIG MÅLTID!
TOMATSOPPA PÅ RÖDA LINSER. 4 PERS.
En soppa skulle kanske
smaka i höstrusket.
1gul lök
2-3 morötter
1 msk olja eller smör
1 förp krossade eller
passerade tomater(500g)
5 dl vatten +2 buljong-tärningar
2 dl röda linser
salt+ peppar
Så här gör DU:
Skala och finhacka löken.
Skala och grovriv morötterna.
Fräs lök och morötter i matfettet
i en kastrull på ganska svag värme.
Späd med tomaterna och vattnet.
Smula i buljongtärningarna.
Låt det koka upp.
Skölj linserna och låt dem
rinna av väl.
Blanda ner dem i soppan.
Och låt soppan koka på svag värme
under lock i 10 minuter.
Smaksätt med salt o peppar
om det behövs.
SERVERA:gärna med hård ostsmörgås till.
mmm,varmt o gott!
smaka i höstrusket.
1gul lök
2-3 morötter
1 msk olja eller smör
1 förp krossade eller
passerade tomater(500g)
5 dl vatten +2 buljong-tärningar
2 dl röda linser
salt+ peppar
Så här gör DU:
Skala och finhacka löken.
Skala och grovriv morötterna.
Fräs lök och morötter i matfettet
i en kastrull på ganska svag värme.
Späd med tomaterna och vattnet.
Smula i buljongtärningarna.
Låt det koka upp.
Skölj linserna och låt dem
rinna av väl.
Blanda ner dem i soppan.
Och låt soppan koka på svag värme
under lock i 10 minuter.
Smaksätt med salt o peppar
om det behövs.
SERVERA:gärna med hård ostsmörgås till.
mmm,varmt o gott!
måndag 1 november 2010
SMOOTHIE. TILL 1 PERSON.
Här är också nå´tt
som jag gillar.
2 Dl naturell yoghurt
1/2 banan
1 dl färska eller
halvtinade bär.
1 tsk honung
2 tsk krossade linfrö.
Så här gör DU:
Kör alla ingredienser
med stavmixer till en
slät men trögflytande dryck.
Häll upp i ett vackert glas
och njuuut!
Unna DIG,om DU är hemma först
från jobbet.
mmm,så njutbart.BARA DU.
som jag gillar.
2 Dl naturell yoghurt
1/2 banan
1 dl färska eller
halvtinade bär.
1 tsk honung
2 tsk krossade linfrö.
Så här gör DU:
Kör alla ingredienser
med stavmixer till en
slät men trögflytande dryck.
Häll upp i ett vackert glas
och njuuut!
Unna DIG,om DU är hemma först
från jobbet.
mmm,så njutbart.BARA DU.
POTATISSALLAD MED KALLRÖKT LAX. 4 PORT.
HEJ IGEN!
Nu kör VI!
Det här är det godaste jag vet.
Prova att smaka DU också!
600g kallrökt lax
8 kalla kokta potatisar
1 dl valnötter
10 rädisor
2 rödlökar
1 knippe ruccola
1 msk fransk senap
1 msk vinäger
1 msk rapsolja
Så här gör DU:
Tärna potatisen.
skiva rädisorna.
och hacka löken.
Hacka valnötterna lätt.
Rör ihop vinäger,
senap o olja.
Blanda alla ingredienser.
Låt det gärna stå och
dra ett tag.
Servera med kallrökt lax.
Så himla gooottt!
NJUT!
SMAKLIG MÅLTID.
Nu kör VI!
Det här är det godaste jag vet.
Prova att smaka DU också!
600g kallrökt lax
8 kalla kokta potatisar
1 dl valnötter
10 rädisor
2 rödlökar
1 knippe ruccola
1 msk fransk senap
1 msk vinäger
1 msk rapsolja
Så här gör DU:
Tärna potatisen.
skiva rädisorna.
och hacka löken.
Hacka valnötterna lätt.
Rör ihop vinäger,
senap o olja.
Blanda alla ingredienser.
Låt det gärna stå och
dra ett tag.
Servera med kallrökt lax.
Så himla gooottt!
NJUT!
SMAKLIG MÅLTID.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)