söndag 27 februari 2011

KVICKA KORVGRYTAN 4 PORT.

HEJ,
så, nu sätter vi igång igen!

400 g lunch el wienerkorv
2 purjolök
2 äpplen
1 röd paprika
1 tsk curry
1 msk smör
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpure
salt o peppar

Så här gör DU:
Skär korven i skivor.
Strimla purjolöken och skär
äpplena och paprikan i
tärningar.
FRÄS curryn i smöret i en gryta.
Lägg i hacket och fräs ytterligare
ett par minuter under omrörning.
TILLSÄTT korven och de krossade tomaterna.
Låt grytan puttra ca 5 minuter.
Smaka av med tomatpure,salt o peppar.

SERVERA med ris eller kokt potatis.
(jasminris, är min favorit,men helst ska det vara fullkorn)

ALL LYCKA TILL!

onsdag 23 februari 2011

HÄRLIG RÖRA AV BÖNOR.

Istället för SMÖR
ja det är gott.

Mixa 2 DL KOKTA KALLA
BÖNOR t ex stora vitabönor,
1DL HACKAD STJÄLKSELLERI,
1 URKÄRNAT SYRLIGT ÄPPLE
och 1 DL CREME FRAICHE
till en grov massa i matberedaren.
Smaka av med 1-2 MSK FÄRSKRIVEN
PEPPARROT,SALToch PEPPAR.
Gott som dipp eller på en
bit bröd i stället för smör.

SÅ GOTT!

FLUFFIG MANDELDESSERT MED FRUKT. 4PORT.

mmm...Kolla denna dâ
så himlahimla gott.
Men bara någon gång.

Vispa 2 DL VISPGRÄDDE.
Krossa 3 DL MANDELBISKVIER
och blanda ner i grädden.
Smaksätt ev, med NÅGON MSK LIKÖR.
Varva mandelgrädden med blandad
konserverad el.färsk skuren
FRUKT eller BÄR i glas.
Strö lite krossade biskvier
ovanpå varje.

KLART!
Välj, när DU ska ha denna
SUPERGODA DESSERT.

LYCKA TILL!

tisdag 22 februari 2011

HAVREKAKOR MED RUSSIN. 50 ST.

Önskekakor för DIG som fort
och lätt vill baka något gott
till kaffet.

3 dl havregryn
125 g smör /margarin
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl russin
1/2 dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Så här gör DU:
Mät upp havregryn och bakpulver
i en skål.
Rör om.
Smält smöret och häll det
över grynen.
Blanda ner övriga ingredienser.
Klicka ut smeten på smorda
plåtar eller på bakpapper.

GRÄDDA:I 200 GRADER I 8 MIN.

ALL LYCKA TILL!
Ha en njutbar kaffe o saftstund.

söndag 20 februari 2011

PASTASÅS MED QUORNFÄRS. 4 PERS.

Detta gillar jag, gör DU det?

Prova!

1 morot
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
400g quornfärs
smör till stekning
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
250 g krossade tomater
2msk tomatpure
1 dl rött vin
3 dl grönsaksbuljong
salt+peppar

SERVERING:
Kokt pasta
några kvistar hackad persilja
2 tsk rivet citronskal
1 dl hyvlad parmesanost

Så här gör DU:
Skala moroten och skär den fint,
hacka löken och vitlöken.

Fräs färsen i smör i en stekpanna.
Blanda ner morot,lök och vitlök.
Krydda med chilipulver och
paprikapulver.

Häll på tomatkrosset,tomatpuren,
vinet och buljongen.
Låt koka ihop till en krämig sås
och smaka av med salt o' peppar.

SERVERA:, färssåsen med nykokt pasta
och toppa med en blandning av
persilja och citronskal.
Strö sist över hyvlad parmesan.

Ha gärna några klyftade tomater till.

SMAKLIG MÅLTID!

PIZZADEG MED DURUMVETEMJÖL. 6 ST .

Ska vi köpa pizza idag?
Nää, det han vi inte.
Men DU kan ta fram en
PIZZABOTTEN från frysen
så gör vi en.-Jaa.

3 dl vatten
25 g jäst
3/4 tsk salt
4 msk olivolja
el rapsolja
1/2 tsk bakpulver
2 dl DURUMVETEMJÖL
ca 4 1/2 dl VETEMJÖL SPECIAL

Så här gör DU:
Värm vattnet fingervarmt.
Smula ner jästen i en degbunke.
Tillsätt vattnet och rör om
tills jästen är upplöst.
Tillsätt saltet och oljan.

Blanda bakpulvret och durumvetemjölet.
Rör ner degvätskan.

Tillsätt vetemjölet och arbeta degen
tills den är blank och smidig,ca 10 min
i maskin, för hand något längre.
Täck bunken med bakduk och låt degen
vila i ca 45 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
Knåda samman lätt.
Dela den i 6 bitar, lika stora
och forma till släta bullar.

Kavla ut bullarna till släta
PIZZABOTTNAR,ca 20 cm i diameter.
Tryck en liten kant runtom så
fyllningen inte rinner över.

NU:Ska DU INTE sätta på ugnen.
Ställ in plåtarna i FRYSEN ca 1 TIMME.
Stapla sedan bottnarna med bakpapper
mellan varje och förpacka i plastpåsar.

Så, FÄRDIGT, nu kan DU ta fram så
många bottnar DU vill ha.
Lägg dem på en plåt med bakpapper.
Låt dem tina och lägg på fyllningen
medan ugnen värms upp.
UGN: 250 GRADER. 10-12 MIN.

HA EN TREVLIG MÅLTID !

lördag 19 februari 2011

VÅFFLAD DUBBELMACKA 4 ST.

Snart är det VÅFFELDAGS,
varför inte göra en
VÅFFELMACKA kolla här!

Bred 1/2 dl pesto på 8 skivor
formfranska.
Fördela rucolasallad,
tomatskivor,
1 mozzarellaost (125g)och
8 skivor skinka
på 4 av skivorna.
Lägg på de andra 4 skivorna
och tryck till.

GRÄDDA 3-4 minuter i VÅFFELJÄRN.
Dela bröden på diagonalen och
njut dem frasiga med en fräsch
sallad som tillbehör.

Jättegott,Snabbt o Enkelt.
LYCKA TILL!