Hej, på ER alla !
Den här salladen gillar jag ,
äter den istället för potatis .
4 dl kikärter på burk
1 stor rödlök
bladpersilja
grönsallad
CITRONDRESSING:
saft av 1/2 citron
salt o peppar
1 dl olivolja
Så här gör DU:
Värm kikärterna snabbt och låt
dem rinna av.
Blanda dem med dressingen.
Låt svalna och blanda med
skivad lök och bladpersilja.
Servera på salladsbädd.
HOPPAS att det smakar!
Vet DU att det finns olivolja med citronsmak!
mmmm, så himla god !
måndag 20 augusti 2012
söndag 19 augusti 2012
Långpannebullar med smörkräm och vanilj. 30 bullar.
Hej på Er allesammans nu är jag igång igen.
Jag blev så sugen på att baka bullar när jag
fick detta recept i min hand.
Så nu vill jag dela med mej med Er.
125g smör
2,5 dl mellanmjölk
50 g jäst (för söt deg)
2 ägg
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
8 dl vetemjöl
FYLLNING:
3-4 dl Vaniljkräm(Marsan)
SMÖRKRÄM:
100 g smör
1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
PENSLING:
1 ägg
mandelspån
Så här gör DU:
SMÄLT smöret,tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös upp med lite av
degspadet.
Blanda ner resten av degspadet,äggen,socker,salt
och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa övertäckt 30-40 minuter.
DELA degen i två delar.
Klä en långpanna,30-40 cm,med bakplåtspapper
och kavla ut den ena degen så att den precis täcker
botten på plåten.
Bred ut vaniljkrämen på plattan.
BLANDA ihop ingerdienserna till smörkrämen.
Kavla ut den andra degen och bred på smörkrämen.
Rulla ihop till en rulle och dela i 30 lika stora bitar.
Lägg bullarna på degplattan med vaniljsås,
med snittytan upp.
Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
SÄTT ugnen på 225 grader.
PENSLA bullarna med ett uppvispat ägg
och strö på mandelspån .
GRÄDDA mitt i ugnen 15-20 minuter.
Hoppas på en trevlig fika-stund .
LYCKA TILL!
Jag blev så sugen på att baka bullar när jag
fick detta recept i min hand.
Så nu vill jag dela med mej med Er.
125g smör
2,5 dl mellanmjölk
50 g jäst (för söt deg)
2 ägg
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
8 dl vetemjöl
FYLLNING:
3-4 dl Vaniljkräm(Marsan)
SMÖRKRÄM:
100 g smör
1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
PENSLING:
1 ägg
mandelspån
Så här gör DU:
SMÄLT smöret,tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös upp med lite av
degspadet.
Blanda ner resten av degspadet,äggen,socker,salt
och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa övertäckt 30-40 minuter.
DELA degen i två delar.
Klä en långpanna,30-40 cm,med bakplåtspapper
och kavla ut den ena degen så att den precis täcker
botten på plåten.
Bred ut vaniljkrämen på plattan.
BLANDA ihop ingerdienserna till smörkrämen.
Kavla ut den andra degen och bred på smörkrämen.
Rulla ihop till en rulle och dela i 30 lika stora bitar.
Lägg bullarna på degplattan med vaniljsås,
med snittytan upp.
Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
SÄTT ugnen på 225 grader.
PENSLA bullarna med ett uppvispat ägg
och strö på mandelspån .
GRÄDDA mitt i ugnen 15-20 minuter.
Hoppas på en trevlig fika-stund .
LYCKA TILL!
måndag 13 augusti 2012
VALLMOKAKA.
Hej allesammans nu försöker jag igen.
Har DU någonsin smakat denna VALLMOKAKA
Vallmofrö ger en annorlunda smak åt den här
lättbakade luftiga kaka.
2 ägg
2 dl socker
75 g smält smör
1 dl mjölk
1/2 dl BLÅTT VALLMOFRÖ
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Så här gör DU:
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Rör ner smöret blandat med mjölken
och vallmofrö
Sikta sist ner mjölet blandat med
bakpulvret.
Häll smeten i en smord bröad form,
rymd ca 1,5 liter och grädda i 175 grader
ca 40 minuter.
VARIATION:
Ersätt vallmofrö med 25 malda
sötmandlar och 3 malda BITTERMANDLAR.
Hoppas att det smakar.
Har DU någonsin smakat denna VALLMOKAKA
Vallmofrö ger en annorlunda smak åt den här
lättbakade luftiga kaka.
2 ägg
2 dl socker
75 g smält smör
1 dl mjölk
1/2 dl BLÅTT VALLMOFRÖ
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Så här gör DU:
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Rör ner smöret blandat med mjölken
och vallmofrö
Sikta sist ner mjölet blandat med
bakpulvret.
Häll smeten i en smord bröad form,
rymd ca 1,5 liter och grädda i 175 grader
ca 40 minuter.
VARIATION:
Ersätt vallmofrö med 25 malda
sötmandlar och 3 malda BITTERMANDLAR.
Hoppas att det smakar.
lördag 21 juli 2012
ÄPPLEKAKA.
150 g kylskåpskallt smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
150 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
smör till formen
vetemjöl el ströbröd
FYLLNING:
3 stora syrliga äpplen
2 msk socker
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa smöret skuret i små bitar
och sockret i en matberedare
monterad med en kniv.
Tillsätt ägget och kör till
en jämn konsistens.
Tillsätt mjölet och kör tills
allt blandats till en smet.
Smörj och bröa formen.ca 1,5 liter.
Häll i smeten och jämna till den
med mjölad hand.
Eller baksidan på en sked.
Skala, kärna ur och skär äpplena
i tunna klyftor.
Stick ner dem tätt i smeten.
Strö över socker.
GRÄDDA kakan i nedre delen
av ugnen ca 35 minuter.
Låt kakan kallna lite innan DU
skär upp och serverar.
TREVLIG KAFFESTUND.
(Nu är jag igång igen)
1 1/2 dl socker
1 ägg
150 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
smör till formen
vetemjöl el ströbröd
FYLLNING:
3 stora syrliga äpplen
2 msk socker
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa smöret skuret i små bitar
och sockret i en matberedare
monterad med en kniv.
Tillsätt ägget och kör till
en jämn konsistens.
Tillsätt mjölet och kör tills
allt blandats till en smet.
Smörj och bröa formen.ca 1,5 liter.
Häll i smeten och jämna till den
med mjölad hand.
Eller baksidan på en sked.
Skala, kärna ur och skär äpplena
i tunna klyftor.
Stick ner dem tätt i smeten.
Strö över socker.
GRÄDDA kakan i nedre delen
av ugnen ca 35 minuter.
Låt kakan kallna lite innan DU
skär upp och serverar.
TREVLIG KAFFESTUND.
(Nu är jag igång igen)
onsdag 11 juli 2012
Färgrikt grönsaksris. 4 port.
1 morot
1 grön paprika
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 salladslökar
5 1/2 dl vatten
2 1/2 dl långkornigt ris
2 msk olivolja
1 tsk fem kryddor
nymald svartpeppar
Så här gör DU:
Skala och tärna moroten.
Skölj,kärna ur och tärna paprikorna.
Skiva vitlöken.
Dela champinjonerna i mindre bitar.
Skiva salladslöken fint.
Koka upp vattnet i en stor kastrull
och lägg i riset.
Sänk värmen,lägg på locket och koka
ca 15 min,tills riset är färdigt.
Eller följ paketets anvisning.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna,
tillsätt morotstärningar och fräs i 2 min.
Blanda ner vitlök,paprika och champinjoner
och fräs 5 min under omrörning tills
grönsakerna börjar mjukna.
Rör ner fem kryddor och ta
stekpannan från värmen.
Rör om riset med en gaffel så att
det blir luftigt och blanda riset med grönsakerna.
Lägg upp riset på ett serveringsfat.
Strö över salladslöken och mal över svartpeppar.
Servera genast.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
1 grön paprika
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 salladslökar
5 1/2 dl vatten
2 1/2 dl långkornigt ris
2 msk olivolja
1 tsk fem kryddor
nymald svartpeppar
Så här gör DU:
Skala och tärna moroten.
Skölj,kärna ur och tärna paprikorna.
Skiva vitlöken.
Dela champinjonerna i mindre bitar.
Skiva salladslöken fint.
Koka upp vattnet i en stor kastrull
och lägg i riset.
Sänk värmen,lägg på locket och koka
ca 15 min,tills riset är färdigt.
Eller följ paketets anvisning.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna,
tillsätt morotstärningar och fräs i 2 min.
Blanda ner vitlök,paprika och champinjoner
och fräs 5 min under omrörning tills
grönsakerna börjar mjukna.
Rör ner fem kryddor och ta
stekpannan från värmen.
Rör om riset med en gaffel så att
det blir luftigt och blanda riset med grönsakerna.
Lägg upp riset på ett serveringsfat.
Strö över salladslöken och mal över svartpeppar.
Servera genast.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
söndag 13 maj 2012
HET TOMATSÅS. 4 PORT.
Snabbt lagad sås som passar till en
stekt köttbit eller färsbiffar.
1gul lök
1 msk olja
1-2 vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
1 dl chilisås
1 msk osötad senap
svartpeppar
1 tsk salt
några droppar Tabasco
Så här gör DU:
Skala och hacka löken och
fräs den glansig i oljan.
Skala och hacka vitlöken fint
och blanda ner.
Tillsätt övriga ingredienser,
utom Tabasco
och låt koka utan lock
minst 10 minuter.
Smaka av med Tabasco
och svartpeppar.
En JÄTTEGOD SÅS!
Prova DU också att göra den!
LYCKA TILL!
stekt köttbit eller färsbiffar.
1gul lök
1 msk olja
1-2 vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
1 dl chilisås
1 msk osötad senap
svartpeppar
1 tsk salt
några droppar Tabasco
Så här gör DU:
Skala och hacka löken och
fräs den glansig i oljan.
Skala och hacka vitlöken fint
och blanda ner.
Tillsätt övriga ingredienser,
utom Tabasco
och låt koka utan lock
minst 10 minuter.
Smaka av med Tabasco
och svartpeppar.
En JÄTTEGOD SÅS!
Prova DU också att göra den!
LYCKA TILL!
tisdag 24 april 2012
MANDARINKAKA.
Ibland får man fuska.
Så jättegod.
1 paket Sockerkaksmix.
1 burk mandariner 300g
3 dl vispgrädde.
Så här gör DU:
Sätt ugnen 175 grader.
Blanda mixen enl. anvisning på
förpackningen.
Låt mandarinerna rinna av.
Spara några till garnering.
Rör ner resten i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ugn ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Vispa grädden .
Lägg kakan på ett serveringsfat.
Skeda grädden över kakan.
Garnera med mandarinerna.
Så himla gott till kaffet.
Smaka på.
LYCKA TILL!
Så jättegod.
1 paket Sockerkaksmix.
1 burk mandariner 300g
3 dl vispgrädde.
Så här gör DU:
Sätt ugnen 175 grader.
Blanda mixen enl. anvisning på
förpackningen.
Låt mandarinerna rinna av.
Spara några till garnering.
Rör ner resten i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ugn ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Vispa grädden .
Lägg kakan på ett serveringsfat.
Skeda grädden över kakan.
Garnera med mandarinerna.
Så himla gott till kaffet.
Smaka på.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)