onsdag 28 juni 2017
SALLAD MED FETA OCH QUINOA 4 PERS.
HEJSAN !
Matig sallad med QUINOA , krispiga grönsaker , fetaost
och en fräsch dressing !
Det här får Du inte missa !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portioner QUINOA ,
3 tomater ,
2 gröna paprikor ,
150 - 200 g blandade salladsblad
från påse,
200 g fetaost
DRESSING :
1 liten citron ,
½ msk japansk soja ,
4 msk raps eller olivolja,
salt å peppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA QUINOAN enligt anvisningarna på paketet.
DRESSING :
FINRIV så mycket citronskal att det blir en knapp tesked.
Pressa ur saften.
Vispa eller skaka ihop alla ingredienserna till dressingen.
Smaka av med salt å peppar.
SKÄR tomater och paprika i jämnstora bitar.
Skär löken i tunna klyftor.
Blanda grönsakerna med den kokta QUINOAN och sallads-
bladen.
Tärna fetaosten och strö över.
RINGLA ÖVER DRESSINGEN OCH SERVERA .
LYCKA TILL !
tisdag 27 juni 2017
UGNSBAKAD TORSK MED RÖDBETOR , 4 PERS.
HEJSAN !
Smaka på denna supergoda rätt , med syrligt äpple och riven pepparrot.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE' ,
eller annan fisk ,
salt ,
lite socker = en nypa,
ca 8 - 10 små rödbetor ,
1 litet spetskålshuvud ,
SERVERING & GARNERING :
1 syrligt strimlat äpple ,
riven pepparrot ,
färska dillvippor ,
olivolja,
eventuellt peppar,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR torsken i bitar .
Krydda med lite salt och en nypa socker.
KOKA rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten
ca 20 minuter .
Kontrollera med sticka att de är klara .
Häll bort vattnet och dra av skalet .
SÄTT ugnen på 150 grader .
Skär spetskålen i 4 klyftor och koka i lättsaltat vatten
ca 4 minuter .
Låt rinna av ordentligt .
STEK snittytorna på spetskålsklyftorna i lite olivolja i
en stekpanna .
Stek på medelvärme , ca 3 minuter på var sida .
LÄGG torsken i en lättsmord , eldfast form och
baka i ugnen i ca 12 minuter .
Tryck lite försiktigt på fiskbitarna för att kolla att
de är färdiga , lamellerna ska gå lätt att dela .
LÄGG upp fisken på tallrikar tillsammans med spets-
kålen , rödbetor och strimlat äpple .
GARNERA :
med färsk riven pepparrot , färska dillvippor och timjan .
DROPPA över lite god olivolja och krydda med lite peppar.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
måndag 26 juni 2017
CHOKLADRULLTÅRTA MED JORDGUBBAR 14-16 SKIVOR.
HEJSAN !
Denna är ett måste på sommaren, så himla god !
LYXIG kräm med jordgubbar gör den här rulltårtan extra god !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg,
1 ½ dl strösocker ,
1 dl potatismjöl ,
3 msk kakao ,
1 tsk bakpulver,
FYLLNING :
75 g mjukt smör/margarin,
75 g färskost ,
2 dl florsocker ,
2 tsk vaniljsocker ,
1 äggula ,
ca 150 g hackade jordgubbar ,
UGN 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker riktigt pösigt .
Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver .
Vänd ner det i äggsmeten .
BRED ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna
ca 30 x 40 cm .
GRÄDDA mitt i ugnen i 5 - 7 minuter .
STJÄLP upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper .
Ta bort pappret som rulltårtan gräddats på .
Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.
FYLLNING :
VISPA ihop alla ingredienser utom jordgubbarna .
Bred krämen på rulltårtan .
Strö över jordgubbarna .
Rulla samman .
Ställ rullen kallt .
Skär i skivor före servering .
HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL !
söndag 18 juni 2017
SOMMARTÅRTA MED JORDGUBBAR till MÅNGA .
HEJSAN !
MIDSOMMARTÅRTA , en mycket saftig mandelbotten
som bakas lätt och snabbt av färdig mandelmassa och ägg.
Apelsinskalet är fin krydda till jordgubbarna .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g mandelmassa ,
3 ägg ,
rivet skal av 1 apelsin,
GARNERING :
Vaniljkräm eller vispad grädde ,
skivade och hela jordgubbar .
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV mandelmassan grovt på rivjärn .
Blanda de med äggen och rivet apelsinskal
och vispa till en slät smet.
HÄLL den i en smord, bröad form, ca 1 ½ liter.
och grädda i 175 grader 35- 40 minuter .
LÄGG ett lager skivade jordgubbar på den kalla
kakan, därpå ett lager vaniljkräm eller vispad grädde
och stick ner tätt med hela jordgubbar.
DEKORERA gärna fatet, runtom med jordgubbar.
LYCKA TILL !
TREVLIG MIDSOMMAR !
onsdag 14 juni 2017
SOMMARSALLAD MED MANGO .1 PERS
HEJSAN !
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
½ mango ,
1 skiva ananas ,
1 liten purjolök ,
50 g SOJABÖNSGRODDAR ,
100 g grönsallad ,
30 g kalkonbröst , i tunna skivor
5 msk apelsinjuice ,
salt ,
CAYENEPEPPAR ,
curry .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA mangon och ananasen i mindre bitar.
Ansa purjolöken och skär den i tunna skivor.
LÄGG upp grönsakerna och köttet på en tallrik.
Smaksätt apelsinjuicen med kryddorna och häll
det sedan över salladen .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
lördag 10 juni 2017
SKALDJURSPANNA 4 PORT.
HEJSAN !
mmm..... !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g räkor med skal,
1 ask kräftstjärtar i lag ,
2 schalottenlökar ,
250 g champinjoner ,
3 dl grädde ,
2 msk hummerfond ,
(1 msk konjak)
salt ,
kajennpeppar , stänk, - prova Dig fram
dill,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av .
Skala löken och hacka den .
Ansa och skiva svampen .
FRÄS lök och svamp i lite matfett tills vätskan
har kokat in och svampen har fått lite färg.
TILLSÄTT grädde och hummerfond .
Låt allt koka upp och sjuda några minuter.
Smaka av med (konjak) salt och kajennpeppar.
RÖR ner skaldjuren och låt allt bli genomvarmt
men INTE KOKA .
Strö över hackad dill .
BJUD luftigt nykokt Jasminris eller bara gott bröd till .
VARSÅGODA !
LYCKA TILL !
onsdag 7 juni 2017
SALLAD MED FÄRSKA FIKON 4 PERS.
HEJSAN !
I Denna sallad har Du förutom fikon även
päron och ädelost, underbart gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
SALLAD med färska fikon och ädelost .
Fördela ca 4 dl mixad sallad på ett fat.
SKÄR 1 grönt päron i skivor .
Skär 4 fikon i klyftor .
BLANDA päron och fikon med salladen.
Smula över ca 100 g ädelost .
Skvätt över aningen olja .
Krydda med salt och peppar - gärna från kvarn .
SERVERA MED FULLKORNSBRÖD .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)