måndag 31 december 2018

TOMAT FYLLD MED PINJENÖTTER, ,,,,4 PORT.



                      HEJSAN !

,,,BRIEOST OCH SVARTA OLIVER.

HÄR ÄR RECEPTET :
4 stora bifftomater
1 påse  Pinjenötter
500 g  Brieost
svarta oliver.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  av  ett  lock  på  tomaterna  och  gröp  ur
innanmätet  med  en  sked .
Skär  Brieosten  i  små  tärningar  och  blanda den
med  Pinjenötterna  och  hackade  svarta  oliver .
FYLL tomaterna  med  oströran  och  sätt  in  dem
i  175  grader  i  ugnen  i  ca  20  minuter .
SERVERA  en Curryfond  till . - Djupa tallrikar !

CURRY- OCH  GRÖNSAKSFOND .
3 msk  koncentrerad  grönsaksfond
2  msk  grön  currypasta
3  dl  vatten
1  tsk  Arrowrot
SÅ  HÄR GÖR DU :
Blanda  ingredienserna och ge dem ett försiktigt  uppkok.
Häll  såsen  runt  tomaterna .

SMAKLIG MÅLTID !


KOKT POTATIS . TIPS !




                          HEJSAN !

Här kommer genvägarnas formel 1, om Du
har lite extra potatis i kylen ;
Riv potatisen, blanda med ägg, riven ost,
salt och peppar .  Stek som små potatis-
plättar, servera med bacon och lingonsylt.
Husmansenkelt !

Tack !

söndag 30 december 2018

GOTT NYTT ÅR.... !




                           HEJSAN !

                GOTT  NYTT  ÅR !

              ÖNSKAR  JAG  ER  ALLA !

            TACK,  /  Maud.
                                                                 

lördag 29 december 2018

MARGARETAS MUSLI ; ca 8-10 pers.



               HEJSAN !

Numera är detta min frukost,  mycket gott att tugga på !

HÄR ÄR RECEPTET ;
2 dl havregryn
2 dl  råg - flingor
2 dl CORN-flakes
3 msk krossade linfrön
2 msk hackade nötter
3 msk russin
2 msk  nyponsoppspulver

SÅ HÄR GÖR DU ;
Sätt ugnen på 200 grader.  Lägg alla ingredienserna
utom russin  och  nyponsoppspulver i en långpanna
eller  ugnsfast  form.
Rosta ca 5 minuter mitt i ugnen , Passa noga för det
bränns lätt .Låt svalna något och blanda sedan i
russin  och nyponsoppspulver .  Häll upp på tät burk.

Trevlig Frukost !

torsdag 27 december 2018

FRUKOSTSCONES MED BLÅBÄR., 12 ST.




                             HEJSAN !

Har Du frysta  blåbär ?    Ta  fram  ca  1  dl  !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl blåbär
1 msk strösocker
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
50 g kallt smör/margarin
2  dl  mjölk eller filmjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda blåbär och socker i en skål.
Blanda  mjöl, salt och bakpulver i en annan skål.
Tillsätt  smöret i kuber och finfördela det i mjöl-
blandningen  till  en grynig massa .
Tillsätt mjölk eller fil och arbeta snabbt ihop degen.
Låt den vila kallt 5-10 minuter .
Klicka ut degen  till 12 bullar på bakpappersklädd plåt.
Gör en fördjupning i mitten med en mjölad sked och
fyll hålet med blåbären.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

LYCKA TILL !



HALVGROV FORMLIMPA , 1 ST




                           HEJSAN !

Detta är ett  snabb- bakat  bröd  som  Du  bara  rör ihop
och  gräddar .  Gott  att  rosta  dagen  efter .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl havregryn
1 dl  DINKEL flingor
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
4 dl lättfil

SÅ  HÄR GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
KLÄ  en  bröd-form , rymd  1 1/2  liter,  med  bakplåtspapper.
RÖR  ihop  alla  ingredienserna  till  en  lös  deg/ smet.
HÄLL  i  formen  och  grädda  längst  ner  i  ugnen  ca  50  min.
TA  brödet  ur  formen  och  låt  det  svalna  på  galler  under  bak-duk .
Jättegott  att  rosta  dagen efter bakningen.

LYCKA  TILL !

tisdag 25 december 2018

RIS a' la MALTA , 4 PORT




                           HEJSAN !

GOD FORTSÄTTNING PÅ JUL-HELGEN !

Idag ska jag göra RIS a' la MALTA .

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2  sats risgrynsgröt (ca 5 dl )
1 1/2  dl  vispgrädde.

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  kall  risgrynsgröt  med  vispad  grädde.
Smaksätt  med  lite  vaniljsocker  och eventuellt lite
strösocker .
SERVERA med  fördel  mandariner till ,  (på  burk)
eller  saftsås .
HIMLA  GOTT !  Det  är  dagens  höjdpunkt !

GOD-JUL !