måndag 29 september 2008

KÖTTFÄRSLIMPA MED GRÖNSAKSFYLLNING. 4 PORT.

500 g köttfärs
2 kokta kalla potatisar1 ägg
1 msk senap
1 msk hackad timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl vatten
2 dl djupfrysta ärter/morötter
eller skivad tomat
eller djupfryst broccoli
1 1/2 dl riven ost

Så här gör Du:
Skala och riv den kokta potatisen på rivjärn
Blanda färsen med potatis, ägg , senap och kryddor.
Späd med vattnet och arbeta ihop till en smidig färs.
Lägg ut hälften av färsen i en smord form.
Fördela grönsakerna ovanpå och
klicka över resten av färsen.
Forma till en avlång limpa.
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader 30-35 min.
Strö över osten de sista 10 min av tillagningstiden.
SERVERA:köttfärslimpan skuren i skivor
med potatismos och lingonsylt.

Detta gillar alla tror jag .
muums!

Inga kommentarer: