måndag 29 september 2008

KORVGRYTA. 4 PORT.

3-4 Morötter
1 purjolök
1 paket bacon 300 g wienerkorv 3 % fett.
300 g djupfrysta broccolibuketter
1 paket djupfryst minimajs (200 g)
2 1/2 dl grönsaksbuljong
(tärning+ vatten)
2 msk fransk senap
1 ask smörgåskrasse

Så här gör Du:
Skala och skär morötterna i strimlor.
Skölj ansa och strimla purjolöken.
Skär baconet i strimlor.
Fräs morötter,purjo och bacon ,
utan extra fett , i en gryta.
Skär korven i bitar.
Låt korv,broccoli och minimajs
fräsa med i grytan någon min.
Häll på buljongen och tillsätt senap.
Låt puttra under lock ca 5 min.

SERVERA korvgrytan med rikligt
med klippt smörgåskrasse över.
Ris bröd och en klick gräddfil
är gott till .
Smaklig måltid.

Inga kommentarer: