måndag 29 september 2008

CREPES MED GRÖN KIWISÅS. 4-6 PERSONER.

Det här är gott .

2 ägg
1/2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk smör till stekning
KIWISÅS:
4 kiwi skalade och finhackade
2 msk passionsfruktskött
1 msk flytande honung
ca 2 dl blandad färsk frukt,skivad

Så här gör Du:
Blanda ingredienserna till crepsen
i en matberedare och kör tills smeten är jämn.
Ställ i kylen i 2 tim.
Konsistensen ska vara som en tunn kräm.
Om den är för tjock, tunna ut med mer mjölk.
Häll 2-3 msk av blandningen i en smord
förvärmd crepespanna eller stekpanna
så att ett tunt lager bildas .
Vänd på crepen när den är torr i mitten
och värm den på andra sidan.
Grädda resten av crepsen på samma sätt
och lägg de färdiga på ett fat ovanpå varandra.

Blanda ihop kiwisåsen .
Lägg frukten ovanpå crepsen
och skeda över såsen.

Barnen kanske vill ha glass till också.
mmmm.

Inga kommentarer: